Zdravlje

Ljubav

Ispijanje kafe rano ujutro loše deluje na hormonalni balans i kilograme!

Mnogi od nas imaju istu naviku, ispijanje kafe rano ujutru ali to loše deluje na ovulaciju, na hormonalni balans i kilograme! Pre kafe treba popiti drugi napitak koji će blagotvorno delovati na vaš organizam!

Ispijanje kafe rano ujutro loše deluje na hormonalni balans i kilograme! Svet Plus





Otkrijte važnost balansa crevne mikroflore za opšte zdravlje i zašto trebate razmotriti smanjenje konzumacije kafe. Nutricionista Karlin Rozenblum objašnjava kako rano ispijanje kafe može poremetiti hormone, uticati na ovulaciju i težinu. Umesto toga, predlažemo osvežavajuću zelenu limunadu s peršunom i limunom koja pomaže eliminaciju toksina. Isprobajte recept za ovaj napitak i unapredite svoje zdravlje.



Balans crevne mikroflore nije važan samo radi izbegavanja nadimanja, gasova, zatvora i dijareje, već ima ključnu ulogu u očuvanju opšteg zdravlja.



Važno je unositi sve što je potrebno za naš organizam, ali trebali bismo ozbiljno razmotriti smanjenje konzumacije kafe. Konzumiranje kafe u ranim jutarnjim časovima, kada je nivo kortizola najviši, može poremetiti hormone i narušiti cirkadijski ritam, kako objašnjava nutricionista i lekar Karlin Rozenblum za portal "PureWow". Kortizol može negativno uticati na ovulaciju, hormonalnu ravnotežu i težinu. Umesto kafe, preporučujemo vam da isprobate zelenu limunadu, napitak od kombinacije peršuna i limuna koji pomaže u eliminaciji viška tečnosti i toksina iz organizma, istovremeno podstičući bolji rad bešike. Evo recepta koji će vam pružiti osvežavajući osećaj:

 

Arapski horoskop najtačniji na svetu! Važna upozorenja do kraja godine!











Potrebni sastojci:

Jedan svež limun
60 grama svežeg peršuna
60 ml vode





Ovaj napitak trebalo bi piti na prazan želudac. Preporučuje se konzumiranje tokom šest dana, nakon čega bi trebalo napraviti pauzu od deset dana pre nego što ponovite ciklus. Isprobajte ovaj ukusan napitak i unapredite svoje zdravlje!



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>