Ostalo

Sme�no

Lavica Kiki sinoć je izgubila bitku za život!

Iako su se svi nadali da će ova priča ipak imati srećan kraj, lavica Kiki sinoć je oko 21 sat, izgubila bitku za život!

Lavica Kiki sinoć je izgubila bitku za život! Foto: Facebook





"Posle 15 dana borbe, izgubila je svoju životnu bitku, uprkos našim najvećim naporima da je povratimo. Kiki je uginula 6. oktobra, oko 21 sat. Nadamo se da se ovakvi slučajevi zloupotrebe životinja od strane nesavesnih 'vlasnika', kao što je bio njen, više neće događati.

Slučaj lavice Kiki pokazao je, nažalost, da dokle god postoje ljudi koji kupuju divlje životinje iz zabave, bez provere uslova za držanje i svesti da moraju da imaju dozvolu za držanje dobijenu isključivo od Ministarstva zaštite životne sredine, u naša prihvatilišta stizaće ptice odsečenih krila sprečene tako da pobegnu, ptice ulepljenih kljunova da ih niko ne bi čuo, životinje različitih vrsta koje ostaju bez vazduha u kutijama u kojima su skučene, pa i takve poput male lavice"
- objavljeno je na Fejsbuk stranici Zoo vrta.



Lavica Kiki pronađena je u septembru na Čantavirskom putu u Subotici u izuzetno lošem stanju. Laboratorijski nalazi, koji su ponavljani svaki drugi dan od kada je zbrinuta, pokazivali su da njeni unutrašnji organi počinju da otkazuju.





 




"Ona je primljena sa puno vezanih problema. Endo i ekto parazite smo uspeli brzo da eliminišemo, sanirana je i povreda butne kosti, a ograničeno joj je kretanje da se ne bi naprsnuća na zadnjim nogama dalje otvarala. Međutim, ono što nikako nije bolje je stanje njenih bubrega i jetre." - rekla je ranije Sonja Mandić, direktorka Zoo vrta Palić.


Iako je počela da jede i radnicima Zoo vrta dala nadu da će da se oporavi, Kiki je posle nekoliko dana potpuno prestala da uzima hranu, zbog čega joj je ponovo uvedena infuzija.

Malena lavica sa svojih pet meseci starosti imala je samo devet i po kilograma. Bila je izuzetno pothranjena, a duži vremenski period je držana u neadekvatnim uslovima.




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>