Svet

Region

Transrodna žena prvi put izabrana za mis Portugala!

Transrodna žena prvi put izabrana za mis Portugala, a u pitanju je stjuardesa Marina Mašete. Ona je na društvenim mrežama podelila svoju radost.

Transrodna žena prvi put izabrana za mis Portugala! marinamachetereis





Marina Mašete, stjuardesa i prva transrodna žena koja se kandidovala za titulu Mis Portugala, sada je i pobednica tog prestižnog takmičenja. Ovo istorijsko dostignuće nije samo lični trijumf, već i važan korak ka prihvatanju raznolikosti u svetu lepote.

Na društvenim mrežama je podelila svoju radost, ističući ponos što je postala prva trans žena koja nosi titulu Mis Portugala. Njena hrabrost i autentičnost predstavljaju inspiraciju za mnoge, dok istovremeno doprinosi promeni percepcije o lepoti i prihvatanju različitosti.

Ovo nije jedini presedan, jer je u istom periodu i Riki Kole postala Mis Holandije, takođe kao prva transrodna dobitnica te titule. Ove dve žene sada će zajedno kročiti na svetsku scenu, takmičeći se za titulu Mis Univerzuma u Salvadoru. Naslediće Anđelu Ponse, Španjolku koja je 2018. godine otvorila vrata kao prva transrodna kandidatkinja za Mis Univerzuma.

Njihovo prisustvo u takmičenju ne samo da ukazuje na promene u standardima lepote, već i podseća da pravo na izbor, autentičnost i hrabrost treba da budu cenjeni i slavljeni. Ova takmičenja nisu samo o spoljašnjoj lepoti, već i o unutrašnjoj snazi i samopouzdanju, a Marina Mašete i Riki Kole su svetli primeri ovog novog poglavlja u istoriji lepote, a fotografije možete videti OVDE.


 



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>