Style

Ljubav

Roditelji prave greške zbog kojih deca postaju drski i nestrpljivi ljudi!

Roditelji prave greške zbog kojih deca postaju drski i nestrpljivi ljudi, možda su greške nesvesne ali teško ih je kasnije ispraviti ili bolje reći u većini slučaja nemoguće.

Roditelji prave greške zbog kojih deca postaju drski i nestrpljivi ljudi! Svet Plus





Roditelji, da li se ikada zapitate kako biste se osećali da ste sami sebi uskočili u stomak? Ema Džener, dadilja iz Velike Britanije, otkriva pet ključnih grešaka koje roditelji često čine, stvarajući svakodnevne izazove. Njen bestseler "Budi miran roditelj" osvaja srca majki i očeva širom sveta. Evo šta možete naučiti:




Plašimo se naše dece


Da li ste ikada poklekli pred zahtevima svog deteta iz straha od besa ili svađe? Ema ističe da roditelji često prave ovu grešku, zaboravljajući da su upravo oni ti koji donose odluke.




Nemamo velika očekivanja


"To je samo dete" - često izgovaramo opraštajući neprimereno ponašanje. Ali, da li smo zaboravili da deca mogu biti inteligentna, sposobna i odgovorna? Postavljanjem viših standarda, možemo očekivati pozitivne promene.










Ne prihvatamo savete


Majčinski instinkt je važan, ali ponekad dobrodošao savet može otvoriti nove perspektive. Ne zatvarajte se pred konstruktivnom kritikom, jer može voditi ka boljem vaspitanju.




Koristimo prečice

U vremenu kada smo stalno zauzeti, elektronski uređaji su nam postali saveznici. Ipak, ne zaboravite da ništa ne može zameniti stvarnu interakciju i obrazovanje koje pružate svojoj deci.





Potrebe dece stavljamo na prvo mesto

Važnost dece je neosporna, ali ne zaboravite na svoje potrebe. Postavljanjem granica ne činite zločin; naprotiv, činite korak ka balansiranom odnosu između roditelja i dece. Ema nas podseća da reći "ne" nije greška, već važan deo vaspitanja.







 



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>