Ostalo

Sme�no

Jesenje čišćenje prostora: Mali rituali koji će uneti radost i blagostanje u dom!

Ovo su mali rituali koji će uneti radost, ljubav i blagostanje u vaš dom! Vreme je za jesenje čišćenje prostora! Evo šta obavezno treba da izbacite iz kuće, a šta da unesete!

Jesenje čišćenje prostora: Mali rituali koji će uneti radost i blagostanje u dom! Svet Plus





Možda niste baš planirali da ovo sada radite ali verujte, nakon ovih malih rituala bićete srećniji i oslobođeniji. Čak i ako verujete da sreću stvarate sami i ovo je jedan vid stvaranja te sreće.


Negativna energija nestaće uz vašeg doma ako izbacite plastično cveće! 




Ne izgleda prirodno:

 Stvarno cveće ima tu neku prirodnu lepotu, miris i teksturu koje veštačko jednostavno ne može da replicira. To znači da kuća neće imati tu svežinu i lepotu koju prirodno cveće može doneti.



Skuplja prašinu: 


Veštačko cveće ima čudnu sposobnost da privlači prašinu i zaprlja se brže nego što možeš da zamisliš. To znači da ćeš provoditi više vremena čisteći ga nego što bi trebalo.



Bez pozitivne energije: 

Veruje se da prirodno cveće donosi pozitivne vibracije u kuću, dok veštačko to ne može. Dakle, možda ćeš primetiti da je atmosfera u kući malo mračnija nego inače.



Loša za okolinu: 

Proizvodnja veštačkog cveća često uključuje upotrebu hemikalija koje mogu biti štetne za okolinu. Plus, kad ga baciš, ostaje kao smeće koje nije baš prijateljski prema planeti.



Bez promene: 

Sa prirodnim cvećem možeš menjati stvari u kući u zavisnosti od sezone ili svog raspoloženja. Sa veštačkim, sve je isto tokom cele godine.

Sve u svemu, veštačko cveće možda jeste praktično jer ne zahteva održavanje, ali mnogi ljudi se ipak odluče za prirodno cveće jer smatraju da pruža bolje estetske i emocionalne prednosti. Na kraju krajeva, izbor je tvoj.



Prema principima Feng šuija, koji potiču iz drevne kineske filozofije, energija, poznata kao "qi" ili "chi", igra ključnu ulogu u našim životima i okruženju. Prema ovim principima, cilj je postići ravnotežu i harmoniju u prostoru kako bi se poboljšala kvaliteta života.

U kontekstu Feng šuija, veštačko cveće se obično ne preporučuje u kući, jer se smatra da nema životne energije, odnosno "qi". Feng šui uči da prava biljka donosi vitalnost, svežinu i pozitivnu energiju u prostor, jer živi organizam doprinosi cirkulaciji i harmoniji "qi" u okolini. Suprotno tome, veštačko cveće smatra se "mrtvim" ili bez duše, te nema sposobnost privlačenja pozitivne energije.

Dakle, ako želite slediti Feng šui principe, preporučljivo je koristiti prave biljke ili cveće u dekoraciji svog doma kako biste uneli prirodnu vitalnost i ravnotežu u prostoriju. Ovo može doprineti stvaranju harmoničnog okruženja koje podržava vaše fizičko i emocionalno blagostanje prema ovom drevnom kineskom učenju.














Sve što je veštačko ili bez duše ne doprinosi živopisnosti vašeg doma i bolje bi bilo da ga se oslobodite. Starim časopisima i novinama verovatno nećete često ponovo pristupati, stoga bi bilo suvišno zadržavati ih kao dekoraciju, osim ako se radi o nekom posebnom izdanju koje želite sačuvati za budućnost.





Sada je vreme da vaš prostor zasija punim sjajem! 



Zamislite svetlost koja igra po zidovima, pružajući osećaj svežine i vitalnosti. To možete postići jednostavno, dajući vašoj prostoriji potpunu preobrazbu.

Krečenje u neku svetlu boju će biti kao dah svežeg vazduha za vašu sobu. Umesto da bude tmurna i dosadna, sada će blistati u svetlu, dodajući "živost" koja joj je nedostajala. Ova promena ne donosi samo fizičku svetlost, već i pozitivnu energiju koja će ispuniti svaki kutak vašeg doma. Dozvolite da vaša soba prodiše, i tako će i vaš duh uzleteti zajedno sa njom.











"Stvari koje možda više nećete koristiti"

Ako ste primetili da neki predmeti nisu bili deo vaše svakodnevne rutine, verovatno neće ni postati. Ponekad zaboravimo čak i da ih imamo, a oni zauzimaju dragocen prostor koji nikada nije dovoljno. Sve što se nije koristilo godinu ili dve, vreme je da razmislite o tome da ih oslobodite.





"Figura žabe - Priziv novca i obilja"

U svakom domu postoji mesto za figuru žabe, simbola koji prema drevnoj kineskoj tradiciji donosi priliv novca u kuću. Veruje se da figura žabe privlači napredak i obilje u vaš život. Neka ova simpatična figura postane čarobni talisman koji vam pomaže ostvariti finansijske ciljeve i donosi sreću u vaš dom.

 

Arapsko predviđanje sudbina daće vam odgovore na sva važna životna pitanja!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>