Region

Svet

Region

Jesenja sezona na Super Staru otvara se serijom Oluja! (VIDEO)

Jesenja sezona na Super Staru otvara se serijom "Oluja"! Bioskopska distribucija filma započela je 17. januara 2023. godine, a premijera na televiziji bila je 4. avgusta 2023. godine na Superstaru, RTS-u 1 i RTV BN.

Jesenja sezona na Super Staru otvara se serijom Oluja! (VIDEO) Screenshoot/Youtube




Serija će imati 12 epizoda i počeće sa emitovanjem 30. septembra  na Super Staru. Očekuje nas još dublje uranjanje u priču o događajima koji su obeležili agresiju hrvatsko-muslimanskih snaga uz podršku NATO pakta na Republiku Srpsku Krajinu u avgustu 1995. godine, poznatu kao “Oluja”.




“Oluja” je drama o ratu ispričana iz perspektive običnog čoveka, Ilije, čiji je jedini cilj bio zaštiti svoju porodicu, ognjište i selo u kojem je odrastao, zajedno sa drugovima koji su postali saborci usled nepravde i okolnosti. Njihove lične priče se prepliću dok pokušavaju da zaustave napade na svoje selo.


U naporu da spreči dalje napade na svoje selo i nakon što je zamalo izgubio sina Petra, Ilija formira diverzantsku jedinicu sa ciljem da uništi neprijateljsko gnezdo koje preti njihovoj zajednici. 

U ovoj borbi za opstanak, junaci vode ne samo ratne bitke, već i lične, dok njihove porodice napuštaju svoje domove u potrazi za spasom u Srbiji.

Vladan Anđelković producent  filma i serije “Oluja", rekao je da je ekipa bila posvećena tome da na najbolji mogući način prenese sve što su Srbi pretrpeli tokom akcije “Oluja” 1995. godine u Hrvatskoj.


U seriji igraju glumci: Jova Maksića, Zlatana Vidovića, Marka Baćovića, Novaka Bilbije, Ljubiše Milišića, Davora Janjića, Marije Mikić, Jelene Čović, Milice Stanković, Ivana Vujića, Jakova Jevtovića i mnogih drugih. 


Režiju i scenario potpisuje Miloš Radunović, a film je nastao po ideji “Omega” produkcije iz Beograda.


Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 



Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 








 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>