Lepota

Ljubav

Kako najbolje ukloniti bubuljice i mitesere sa lica!

Pitate se kako najbolje ukloniti bubuljice i mitisere sa lica?! Pa nije jednostavno i brzo kako možda očekujete ali sasvim sigurno ima dugotrajne razultate, kojima ćete na kraju biti prezadovoljni. 

Kako najbolje ukloniti bubuljice i mitesere sa lica! Svet Plus




Sva ona sredstva koja se reklamiraju kao "čudotvorna", uopšte nemaju efekat koji vam je "obećan" ali saveti koji slede sigurno daju rezultate!




Bubuljice i mitiseri često su neželjeni gosti na našem licu, i bez obzira na godine, mogu se pojaviti kod svih. Iako nisu ozbiljno medicinsko stanje, mogu biti izuzetno frustrirajući i uticati na naše samopouzdanje. Srećom, postoje mnoge metode za uklanjanje ovih nepravilnosti sa lica. U ovom članku, istražićemo kako najbolje rešiti ovaj problem i dobiti čistu, blistavu kožu.





1. Pravilna higijena lica

Prvi korak u sprečavanju i uklanjanju bubuljica i mitisera jeste održavanje pravilne higijene lica. To uključuje redovno pranje lica blagim sredstvom za čišćenje koje odgovara vašem tipu kože. Preporučuje se pranje lica dva puta dnevno, ujutru i pre spavanja. Ovo će ukloniti višak ulja, prljavštine i bakterija koje mogu izazvati bubuljice.





2. Koristite blaga sredstva za čišćenje

Koristite blaga sredstva za čišćenje bez agresivnih hemikalija. Prejaka sredstva mogu isušiti kožu i izazvati iritaciju, što može dovesti do većih problema sa kožom. Takođe, izbegavajte trljanje lica grubim peškirom, već ga tapkajte suvim.

 

Ferero rolat! Spoj mekanog biskvita, hrskavih lešnika i neodoljivog krema!










3. Upotreba tonika i krema za hidrataciju

Nakon čišćenja lica, tonik može pomoći da se uravnoteži pH vrednost kože i pripremi je za hidrataciju. Zatim, nanesite odgovarajuću kremu za hidrataciju koja neće zapušiti pore. Iako se može činiti kontraintuitivnim, hidratacija je ključna i za masnu kožu. Nedovoljna hidratacija može podstaći proizvodnju više sebuma (ulja) i izazvati više bubuljica.




4. Redovno čišćenje lica od šminke

Ako koristite šminku, važno je temeljno je ukloniti pre spavanja. Ostaci šminke mogu začepiti pore i izazvati mitisere. Koristite nežno sredstvo za skidanje šminke i obavezno operite lice nakon toga.




5. Pravilna ishrana i hidratacija

Vaša ishrana igra ključnu ulogu u zdravlju vaše kože. Unosite dovoljno voća, povrća, proteina i zdravih masti. Izbegavajte prekomerno konzumiranje šećera i prerađene hrane, što može izazvati inflamaciju i pogoršati stanje kože. Takođe, pijte dovoljno vode kako biste održavali hidrataciju kože.

 

Kolagen za lice, lepotu i zdravlje: Lepak koji pomaže telu da ga drži zajedno!









6. Upotreba proizvoda sa salicilnom kiselinom

Proizvodi sa salicilnom kiselinom mogu biti korisni za uklanjanje bubuljica i mitisera. Ova kiselina pomaže u otvaranju pora i sprečava njihovo začepljenje. Međutim, koristite je umereno kako ne biste isušili kožu. Salicilna kiselina se može kupiti u apotekama.




7. Redovni piling kože

Piling kože može pomoći u uklanjanju mrtvih ćelija sa površine kože i sprečiti začepljenje pora. Koristite blage pilinge ili se posavetujte sa dermatologom za savet o proizvodima koji odgovaraju vašem tipu kože. Prekomerni piling može izazvati iritaciju. Jedan odličan piling i recept kako da ga napravite, možete naći OVDE.




8. Poseta dermatologu

Ako imate ozbiljan problem sa bubuljicama ili mitiserima koji ne reaguju na kućne tretmane, posetite dermatologa. Stručnjak će vam moći preporučiti odgovarajuće tretmane, kao što su retinoidi, antibiotici ili tretmani protiv akni.




9. Izbegavanje dodatnog pritiska na kožu

Izbegavajte dodatni pritisak na kožu, poput često dodirivanja lica ili istiskivanja bubuljica prstima. Ovo može izazvati infekciju i ožiljke.



 

Kako da pobedite bore na vratu i dekolteu?!










10. Redovna upotreba zaštite od sunca

Zaštita od sunca je važna kako bi se sprečile ožiljci i hiperpigmentacija uzrokovani suncem. Koristite kremu sa zaštitnim faktorom (SPF) svakodnevno, čak i kad je oblačno.




Uklanjanje bubuljica i mitisera zahteva strpljenje i doslednost. Što se više trudite da održavate zdravu rutinu nege kože, to će vaša koža biti čistija i zdravija. Brzih rezultata nema, već budite dosledni u primeni ovih saveta i sasvim sigurno ćete vremeno biti više nego zadovoljni svojom kožom. 

Ukoliko imate ozbiljne probleme sa kožom, obratite se dermatologu i on će vam pomoći da pronađete najbolje rešenje za problem koji imate.

 

Vazelin je osnova mnogih skupih krema! Pogledajte sedam sjajnih načina da ga koristite!




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>