Ljubav

Style

Frida Kalo je svom mužu uputila reči koje bi svaka žena trebalo da pročita!

Frida Kalo je svom mužu, nakon silinih prevara koje je doživljavala od njega, uputila reči koje bi svaka žena trebalo da pročita! Ipak, ni Frida njemu nije bila verna... Suprotstavljala mu se i svetila!

Frida Kalo je svom mužu uputila reči koje bi svaka žena trebalo da pročita! Screenshoot/Instagram







Frida Kalo je prvi put srela svog budućeg supruga, Dijega Riveru, preko zajedničkih prijatelja 1929. godine i zaljubila se, iako je on bio čak 21 godinu stariji od nje. 



Dijego je već tada bio cenjeni slikar, što je navelo Fridu da poželi da pokaže svoje umetničke radove upravo njemu. Njena umetnost je očarala Dijega, stvarajući duboko uzajamno poštovanje i strast prema umetnosti. 

Iako su se razlikovali u mnogočemu, često se govorilo da su bili neobičan par, nazivan "slonom i golubicom" zbog svojih kontrastnih osobina.







Nakon venčanja koje je održano 21. avgusta 1929. godine, Frida Kalo je ubrzo shvatila da Dijego, iako je iskazivao ljubav prema njoj, nije bio spreman da se odrekne svojih veza s drugim ženama, među kojima se čak nalazila i njena sestra. 

Dijego je čeznuo za slobodom i željom da osvaja svaku ženu, što mu je omogućavao njegov neprikosnoveni ugled i umetnička slava. Možda nije bio fizički privlačan, ali su se žene često otimale za njegovu naklonost.


Dijego je često bio neveran Fridi, a kako bi mu se suprotstavila ili se osvetila, i sama je ulazila u različite avanture kako sa muškarcima tako i sa ženama. Sve te turbulencije ostavile su dubok emocionalni ožiljak na Fridi. Nažalost, njih dvoje nisu imali dece tokom svog braka.







Frida Kalo je svom mužu jednom prilikom uputila reči koje bi svaka žena trebalo da pročita:


"Ne tražim od tebe da me poljubiš, niti da mi se izvinjavaš kad pomislim da si pogrešio. Neću te ni zamoliti da me zagrliš kad mi je najpotrebnije. Ne tražim da mi kažeš koliko sam lepa, makar to bila laž, niti mi napišeš nešto lepo. 

Neću te ni zamoliti da me pozoveš da mi kažeš kako ti je prošao dan, niti da mi kažeš da ti nedostajem. Neću tražiti od tebe da mi se zahvališ za sve što činim za tebe niti da se brineš o meni kada mi duša tone i naravno neću te tražiti da me podržiš u mojim odlukama. 


Neću te tražiti ni da me slušaš kad imam hiljadu priča da ti ispričam. Neću te tražiti da učiniš ništa čak ni da budeš uz mene zuvek. Jer ako te moram pitati, ne želim te više."


 

Razloge ubrzanog starenja: Ovo je ključna greška koja može ubrzati taj proces!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>