Ostalo

Sme�no

Viber: Vaš saveznik za povratak u školu i organizaciju!

Povratak u školsku rutinu može biti izazovan, ali uz Viber, postaje mnogo lakši i zabavniji. Otkrijte kako Viber može olakšati vašu organizaciju, učenje i povezivanje tokom nove školske godine. Iskoristite sve prednosti ove komunikacijske platforme i budite spremni za uspeh u školi.

Viber: Vaš saveznik za povratak u školu i organizaciju! Foto: Promo





Sa početkom nove školske godine, učenici, učitelji i nastavnici pripremaju se za još jednu sezonu učenja, rasta i povezivanja. U ovom digitalnom dobu ostati povezan i organizovan je važnije nego ikada. Tu na scenu stupa Viber, raznovrsna komunikacijska platforma koja je idealan saveznik za povratak u školu. Evo zašto je Viber najkorisniji alat koji možete nositi uvek sa sobom.



Pouzdan podsetnik


Da li su potrebne još neke knjige ili sveske? Šta još nabaviti od školskog pribora? Koliko časova je sutra po rasporedu?


Previše stvari neophodno je zapamtiti svakodnevno, a na početku nove školske godine stvari postaju još komplikovanije. Kako ne biste ništa propustili koristite Viberovu opciju Moje beleške – osim što možete uneti sve obaveze (i obeležiti ih kada ih izvršite), možete podesiti i podsetnik za svaku od njih. Takođe, možete svoju to-do listu proslediti drugim kontaktima ili u grupi, da svi budu obavešteni na vreme. I ništa manje važno – ukoliko vam neko pošalje Viber poruku sa instrukcijama npr. šta treba da kupite, možete tu poruku proslediti u Moje beleške i od nje automatski napraviti zadatak.




Izvor najvažnijih informacija



Svima se desi da koncentracija opadne baš kada treba da zapamtimo nešto važno. Šta je za domaći? Šta ono treba poneti u školu sutra? Kada je kontrolni? Viber grupe uskaču kao spas!
Možete napraviti grupni čet sa svim učenicima ili roditeljima iz odeljenja i tu dobiti sve informacije o onome što je propušteno. I ne brinite o tome da neće stati svi – u grupu možete dodati do 250 korisnika Vibera.


Ukoliko ste učitelj ili nastavnik, Viber je za vas kreirao idealan alat da podelite važna obaveštenja sa svojim odeljenjem – otvorite zajednicu u koju ćete dodati đake ili roditelje i podesite je tako da samo vi možete da objavljujete u njoj. Na taj način izbeći ćete uobičajeni „šum“ koji nastaje kada se u četu nalazi mnogo učesnika i bićete sigurni da niko neće propustiti značajne informacije. Dobra stvar je što čak i ako propustite da uključite nekog u zajednicu odmah, kad god da postane njen deo moći će da vidi sve objave od početka.



I grupni četovi i zajednice nude vam opciju da sve učesnike pitate za mišljenje i da ga oni podele kroz ankete. A ukoliko želite da proverite koliko pažljivo su slušali i zapamtili šta ste im govorili – imate opciju kviza, gde lako možete testirati znaju li tačan odgovor.



Deljenje znači da vam je stalo

Kada je reč o učenju i uopšte akademskom radu, deljenje datoteka i dokumenata je svakodnevna potreba. Viber vam omogućava da šaljete i primate datoteke različitih formata, što olakšava razmenu beleški sa predavanja, prezentacija ili referentnih materijala. Ova funkcija vam omogućava lak pristup svim resursima koji su vam potrebni da biste se istakli na svojim studijama.





Mesto za zabavu i stvaranje uspomena


Ukoliko vam se dopada neki snimak koji ste napravili sa celim odeljenjem – pretvorite ga u GIF i sačuvajte trajnu uspomenu. Viber vam omogućava da od svojih fotografija i video snimaka napravite GIF i podelite ga sa drugima. Takođe, kroz opciju Sticker creator možete svakom u odeljenju napraviti sopstveni stiker sa njihovim uzrečicama ili najzabavnijim izjavama, ili da ovu opciju iskoristite da podelite „bisere“ svojih nastavnika. Samo imajte na umu da sve to radite sa poštovanjem prema drugima i iz najbolje namere!

Osim toga, na sticker marketu možete pronaći specijalne ovogodišnje Back2School stikere, koje će vam obojiti prve dane nove školske godine.

A da vam se razmrdaju moždane vijuge i pokrenu „mašine“ za učenje, Viber je za vas pripremio i zabavan kviz, kao i poseban objektiv kojim možete proveriti koliko poznajete pravopis.








Dostupan uvek i svuda

Više se neće dešavati da gubite vreme tražeći gde vam se nalaze neke informacije koje ste razmenjivali. Bilo da koristite pametni telefon, tablet ili kompjuter, Viber je dostupan na svim platformama. Ova kompatibilnost kroz platforme omogućava vam pristup vašim porukama i olakšava da ostanete povezani koji god uređaj da imate kod sebe.

A čak i ako se ne sećate sa kim ste tačno razmenjivali neke važne informacije, search opcija vam olakšava sve – unesite ključne reči kojih se sećate i izlistaće vam se svi četovi u kojima se one nalaze, te ćete lako doći do onog što vam je potrebno.



Najbolje od svega – sve što kažete ostaje među vama

Sve vaše Viber prepiske jedan-na-jedan, kao i audio i video pozivi, privatni su i to će i ostati. Privatni četovi su vidljivi samo vama i osobi sa kojom ih razmenjujete, i niko drugi im nema pristup, niti se skladište negde. Isto važi i za vaše fotografije, dokumenta i video snimke. Viberova enkripcija s-kraja-na-kraj stara se za to da vaši privatni razgovori budu bezbedni.


Zaključno, Viber je odličan alat za period povratka u školu, koji nudi širok spektar komunikacijskih i organizacionih funkcija koje zadovoljavaju potrebe učenika i nastavnika. Njegov interfejs prilagođen korisniku, karakteristike privatnosti i svestranost čine ga vrhunskim izborom koji će pomoći da ostanete povezani, organizovani i produktivni tokom cele školske godine. Sve to – i još mnogo toga – pretvorilo je Viber u jednu od omiljenih aplikacija za komunikaciju. Dakle, dok se pripremate za još jednu godinu učenja, razmislite o dodavanju Vibera u svoj komplet alata kako biste pojednostavili komunikaciju i poboljšali akademski uspeh.




Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>