Ostalo

Sme�no

Apple događaj za iPhone 15 u septembru 2023: Datum, vreme i šta će biti lansirano!

Svake godine Apple održava događaj u septembru gde obično najavljuje novi set iPhone uređaja. Evo šta možete očekivati, uključujući i kada će Apple događaj početi i šta će se pokrenuti. Datum, vreme i šta će biti lansirano!

Apple događaj za iPhone 15 u septembru 2023: Datum, vreme i šta će biti lansirano! Screenshoot/Youtube




Očekuje se da će Apple predstaviti novi asortiman iPhone 15 na događaju u septembru 2023. U isto vreme, verovatno ćemo videti nove Apple satove, a možda i druge nove proizvode. Evo svega što treba da znate.

Apple je potvrdio da će se iPhone događaj održati 12. septembra 2023. godine!




U koje vreme će početi iPhone događaj?


Početak Apple događaja biće 10 časova ujutru u Kaliforniji. Evo šta to znači u drugim zemljama širom sveta:

SAD: 10:00 (PDT), 11:00 (MDT), 12:00 (CDT), 13:00 (EDT)
Ujedinjeno Kraljevstvo: 18:00 (BST)
Evropa: 19 časova (CEST)
Kanada: 10:00 (PDT), 11:00 (MDT), 12:00 (CDT), 13:00 (EDT), 14:00 (ADT)
Indija: 22.30 (IST)
Singapur i Kina: Sledećeg dana u 01:00
Australija: Sledećeg dana u 1:00 (AVST), 2:30 (ACST), 3:00 (AEST)
Novi Zeland: Sledećeg dana u 5:00 (NZST)


Septembarski događaji kompanije Apple obično traju oko sat vremena. Ako želite da gledate iPhone događaj uživo, objašnjavamo kako da gledate Apple događaj u posebnom članku.


Da li će iPhone događaj biti uživo?


Apple nije održao istinski događaj uživo od septembra 2019. Umesto toga, prikazuje unapred snimljeni video u vreme kada bi događaj uživo bio i često ima mali prostor za praktično predstavljanje novih proizvoda. Gurman predviđa da će to ponovo biti slučaj, a članovi štampe će se okupiti u Apple Parku kako bi pogledali isti video koji će Apple pokazati ostatku sveta.









Šta će Apple lansirati na septembarskom događaju?


Očekujemo da će novi iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Mak biti zvezde događaja, a potom i iPhone 15 i 15 Plus, ali su verovatno na putu i ​​drugi novi proizvodi, uključujući Apple Vatch Series 9 i Apple Vatch Ultra 2. Možda ćemo videti i novi iPad mini i AirPods Lite o kome se dugo priča. Takođe možemo videti da nove Apple Earpods sa USB-C zamenjuju Lightning verzije.

Na iPhone događaju, Apple će takođe verovatno objaviti datum kada će objaviti nove operativne sisteme iOS 17 i vatchOS 10, najverovatnije nekoliko dana nakon događaja. Takođe možemo dobiti datum preuzimanja za iPadOS 17, koji se obično izdaje u isto vreme kada i iOS, ali ponekad se iPadOS pokreće malo kasnije. Apple će takođe verovatno otkriti kada će sledeća ažuriranja za tvOS i HomePod softver biti dostupna.


Na događaju iPhone 14 2022. videli smo kako je Apple lansirao iPhone 14 i 14 Plus, iPhone 14 Pro i Pro Mak, Apple Vatch Series 8, Apple Vatch SE (2. gen), Apple Vatch Ultra i AirPods Pro (2. gen.). Bilo je to mnogo novih proizvoda, ne očekujemo toliko novog hardvera ovog septembra.



Evo svega što očekujemo od Appleovog septembarskog događaja:


iPhone 15, Plus, Pro i Mak (ili možda Ultra)


Izgleda da ćemo ove godine dobiti četiri nova iPhone-a, sličnu liniju kao 2022, sa standardnim iPhone-om 15 i većim Plus modelom i naprednijim iPhone-om 15 Pro i većim Mak-om. Postoje glasine da bi Maks mogao da postane Ultra. Glasine sugerišu da su Pro modeli oni koji dobijaju većinu novih funkcija, kao i obično, iako može biti slučaj da model maksimalne veličine dobije nove funkcije koje Pro propušta.


iPhone 15: isti ekran od 6,1 inča, ali sa Dinamic Island, A16 procesorom, istim 6 GB RAM-a, ali može usvojiti LPDDR5 RAM, U2 čip, USB-C umesto Lightning, prekidač za isključivanje zvuka da postane solid-state dugme, novo zeleno, žuto, i roze završne obrade.


iPhone 15 Plus: isti ekran od 6,7 inča, ali sa Dinamic Island, A16 procesorom, istim 6 GB RAM-a, ali može usvojiti LPDDR5 RAM, U2 čip, USB-C umesto Lightning, prekidač za isključivanje zvuka da postane solid-state dugme, novo zeleno, žuto , i roze završne obrade.

iPhone 15 Pro: isti ekran od 6,1 inča sa ProMotion i Dinamic Island, tanji okviri i zaobljeni uglovi, A17 procesor, 8 GB RAM-a, U2 čip, USB-C umesto Lightning, prekidač za isključivanje zvuka koji postaje solid-state dugme, nova tamnocrvena završna obrada .

iPhone 15 Pro Mak (ili Ultra): isti ekran od 6,7 inča sa ProMotion i Dinamic Island, tanji okviri i zaobljeni uglovi, A17 procesor, 8 GB RAM-a, U2 čip, USB-C umesto Lightning, prekidač za isključivanje zvuka da postane solid-state dugme , nova tamnocrvena završna obrada, periskopsko sočivo sa 6k optičkim zumom, podrška za 8K video snimanje.



Apple Vatch Series 9, Apple Vatch Ultra


Čini se da je u pripremi više od jednog Apple Vatch-a. Apple Vatch 9 i novi Apple Vatch Ultra dolaze sa novim čipom, ali ne mnogo više.


Apple Vatch 9: Ista veličina 41 mm i 45 mm, S9 čip, bolje trajanje baterije.
Apple Vatch Ultra: Ista veličina 49 mm, S9 čip, bolje trajanje baterije.







iPad Mini
Ovo nije tako sigurno kao iPhone i satovi, ali mogli bismo videti novi iPad mini lansiranje na septembarskom događaju, ako uradimo evo šta se očekuje:

iPad mini (7. gen): A16 čip, povećan prostor za skladištenje (nadamo se).


AirPods

AirPods Mak treba ažurirati.
Postoje glasine o AirPods Lite-u, za koje se kaže da su Apple-ove slušalice od 99 dolara. Nadamo se da ćemo ih videti na septembarskom događaju.


Datumi izlaska

Sledeći datumi lansiranja su verovatni ako se događaj iPhone 15 održi u utorak, 12. septembra, ili sredu, 13. septembra:

Ponedeljak, 18. septembar: Počinju preuzimanja za iOS 17. Ako želite da ažurirate svoj iPhone i tražite savet kako da ga instalirate, pročitajte: Kako da ažurirate iOS na svom iPhone-u.

Petak, 15. septembar: Počinju narudžbe za iPhone 15 i novi Apple Vatch.

Petak, 22. septembar: iPhone 15 i novi modeli Apple Vatch-a dostupni su za kupovinu.

Čak i sa svim ovim potencijalnim lansiranjima, Apple neće biti završen za godinu dana. Postoje glasine da će Apple lansirati novi M3 iMac i druge Mac računare na događaju u oktobru.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: macworld

Povezane vesti:


>