Recepti

Ljubav

Fil za tortu ili kolač nema dovoljnu gustinu? Postoji rešenje, a ukus neće biti promenjen!

Fil za tortu ili kolač nema dovoljnu gustinu da biste ga uotrebili za svoju poslasticu? Postoji rešenje, a ukus kolača ili torte neće biti promenjen!

Fil za tortu ili kolač nema dovoljnu gustinu? Postoji rešenje, a ukus neće biti promenjen! Screenshoot/Instagram





Dešava se i iskusnijim domaćicama da im fil za tortu ispadne redak, odnosno da nema dovoljnu gustinu kako bi se upotrebio u pripremi poslastice. Nemojte bacati fil, postoje dva jednostavna rešenja.


Prvo rešenje je gustin, u zavisnosti od toga koliko fila imate i koliko je ispao redak, treba odrediti i količinu gustina. 

Recimo da pravite neku srednju tortu i imate oko litar ipo fila koji je redak, uzmite kašiku gustina i razmutite u malo vode ili mleka. Fil lagano zagrevajte na šporetu mešajući, a onda mu lagano dodajte smesu od gustina i vode sve vreme mešajući dok ne dobijete željenu gustinu.


Nemojte prekuvati fil jer ćete dobiti suprotan efekat (fil će se razrediti još više) i nikako ga ne stavljajte na vrelu ringlu da dno šerpe ne bi zagorelo.

 

Paradajz salata kao zimnica! Bez hemije! (RECEPT)









Ako pak imate fil koji nije za zagrevanje, upotrebite želatin.


Pomešajte pola kašike želatina sa 2-3 kaške hladne vode. Pustite da nabubri, a onda ga polako dodajte u hladan fil, muteći mikserom. Moraćete malo duže da mutite i fil neko vreme mora da odstoji u frižideru pre filovanja torte ili kolača ali će sasvim sigurno biti čvrst i neće cureti sa strane.


Ako pravite tortu u plehu na zakopčavanje, ovakav fil možete odmah izliti preko korice i ostaviti u frižideru na nekoliko sati.

 

Najukusniji domaći kečap! Evo u čemu je tajna! (RECEPT)




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>