Region

Svet

Završen Zemun fest: Zajedno na sceni sa YU grupom Đule Van Gogh i Cane Partibrejkers!

Tradicionalni letnji festival Zemun fest završen je veličanstvenim koncertom! Zajedno na sceni sa YU grupom Đule Van Gogh i Cane Partibrejkers!

Završen Zemun fest: Zajedno na sceni sa YU grupom Đule Van Gogh i Cane Partibrejkers! Foto: Promo





Tradicionalni letnji festival Zemun Fest, koji je ove godine izazvao ogromnu pažnju Beograđana i posetilaca glavnog grada, zatvoren je na veličanstven način koncertom kultnog rok sastava Yu Grupa na Zemunskom keju. Na samom kraju koncerta koji je slušalo više od 10,000 ljudi, na sceni su im se pridružile njihove kolege Đule Van Gog, Cane iz Partibrejkersa i mladi Džoni Ranković, sa kojima su izveli hit "Čudna šuma", dok ih je publika ispratila ovacijama i "hukom" koji se orio duž obale Dunava.


Večeras smo zbog njih na bini, da nije njih, ne bi bilo ni nas - kazao je Đule publici i pozdravio kolege i "saborce" iz Yu Grupe, dok je Cane podsetio da se Zemun ponosi bogatom rok istorijom, između ostalog i zbog toga što je Zoran Miščević, pionir rok muzike i osnivač benda Siluete, živeo i radio u ovom delu grada.

Nastup Žike, Dragog i Petra Jelića zatvorio je Zemun Fest, koji je prethodnih pet dana bio prestonica urbane kulture našeg grada, kroz projekcije filmova na dve lokacije u srcu Zemuna, i tri rok koncerta na Zemunskom keju. 

Sve programe Zemun Festa pratilo je više od 70,000 ljudi, čime je festival opravdao titulu tradicionalne letnje manifestacija koja na jedistven način promoviše kulturu i to potpuno besplatno i dostupno svim građanima.

Veče zatvaranja bilo je samo veliko finalne spektakularnog vikenda tokom koga su na Zemunskom keju nastupili Partibrejkersi i Van Gogh, dok je koncert Yu Grupe bio posebno važan kao nastup rođenih Zemunaca koji su zaslužni za nastanak i održavanje tradicije rokenrola na našim prostorima. 









Kako bismo se podsetili istorije ove velike i značajne grupe, neposredno pre početka koncerta, na velikom platnu je pušten trejler za dokumentarac "Yu grupa - Trenutak sna", koji je u celini ranije bio bio prikazan na festivalu pred velikim brojem, u okviru selekcija filmskog programa u Zemunskom parku. Filmski deo festivala zatvorilo je premijerno prikazivanje serije „Tunel“ reditelja Petra Ristovskog.

Podsećamo, deo Zemun Festa je i bogat revijski filmski program na Velikoj sceni u Zemunskom parku, kao i takmičarski program studentskog filma na Maloj sceni na Magistratskom trgu.

Pobednica u programu studentskog filma je Milica Mitra Cvetković sa Fakulteta Dramskih Umetnosti u Beogradu sa filmom "Vedro nebo". Nagrada festivala dodeljuje se na osnovu glasova publike.

Organizatori Zemun Festa najavljuju bogat program i za sledeću godinu na još više lokacija u samom srcu Zemuna, jednog od najlepših delova srpske prestonice.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>