Region

Svet

Pobedom benda Čarna iz Banja Luke, zvanično je završena 56. Gitarijada!

Pobedom benda "Čarna" iz Banja Luke i sjajnim nastupima Osvajača, Mortal Kombata, Nevernih beba i Neleta Karajlića zvanično završena  56. Gitarijada u Zaječaru.

Pobedom benda Čarna iz Banja Luke, zvanično je završena 56. Gitarijada! Foto: Aleksandar Canić





Banjalučani su očigledno trijumfovali na festivalu, jer je pored Čarne, nagradu „Momčilo Moša Radenković“ za najbolji vokal osvojio Marko Kelečević, frontmen benda MK & Saso Mange. Po mišljenju publike, najbolja grupa je Promonael iz Bačkog Petrovca.


Rokonačelnik Marko Mendoza je, uručivši nagradu pobednicima, istakao da se nada da je ovo podsticaj za građenje uspešne karijere Čarni i savetovao im da nikada ne odustaju od svojih snova i muzike.







U revijalnom delu programa, ne zna se koji bend je bio bolji – Osvajači su standardno podigli publiku klasicima „Pronađi me“, „Krv i led“ i baladama, dok su Neverne bebe predstavile nove članove – bubnjara Miloša Ratkovića i violinistkinju i vokal Jovanu Jevtić, koja menja Tijanu Sretković dok je na porodiljskom odsustvu.


Zaječarska Gitarijada je posebno važna za Neverne bebe, jer su na njoj indirektno pobedile pre četiri decenije kada su Milan i Vlajko Đurđević nastupali sa svojim bendom Nova Zemlja.


Nele Karajlić je odmah dao gas svojim hitovima „Nedelja kad’ je otišo Hase“, „Zenica Blues“ i „Balada o Pišonji i Žugi“, dovodeći tehničare na ivicu nervnog sloma penjući se po konstrukciji bine i jureći između svojih muzičara s energijom na kojoj bi mu pozavideli i trogodišnjaci.








Čast da svojim nastupom zatvori 56.Gitarijadu dobila je grupa Mortal Kombat, koja je otprašila energičan set na radost mnogobrojnih i evidentno mladih fanova – „Papučar“, „Šoferska pesma“ i „Teški metal“ odjekivali su Kraljevicom duboko u noć.




Opšti utisak je da je Gitarijada opravdala sva očekivanja i da se ponovo vraća nastupima stranih grupa na zahtev srpskih i regionalnih posetilaca.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>