Region

Svet

Darko Lazić priznao krivicu za udes u Beogradu!

Pevač je juče imao udes u Beogradu, pa je hitno odveden sa saslušanje koje je trajalo, kako kažu, čak četiri sata. Na kraju Darko Lazić je priznao krivicu za udes u Beogradu!

 Darko Lazić priznao krivicu za udes u Beogradu! Screenshoot/Instagram






Lazić je objasnio šta se dogodilo:


"Kriv sam, jer sam udario otpozadi, nisam vozio brzo, bila je velika kolona." - rekao je Darko.


Kao vozaču koji je napravio šetetu, Darku  preti kazna zatvora od najmanje 15 dana ili novčana kazna od 100.000 do 120.000 dinara. Novčanom kaznom u iznosu od 10.000 do 20.000 dinara kazniće se za prekršaj lice koje postupi suprotno odredbama iz članova zakona.


Laziću ovo nije prvi put da ima problem sa zakonom zbog upravljanja vozilima. Setimo se, on je 2020. godine uhvaćen bez dozvole dok je vozio tokom policijskog časa koji je bio zbog pandemije korona virusa.

Pevač se tada pravdao i tvrdio da više ne želi da ponavlja greške iz prošlosti i da ima problem sa zakonom ali i posle toga, njegova dela su se iznova ponavljala.


"Odličan sam vozač. Siguran sam dok vozim, i to je najbitnije. Ali, evo, ponoviću. Moja supruga Marina je moj vozač. Ona vozi svuda gde treba, ja nemam dodira s volanom. Opametio sam se, nevezano samo za to, nego za mnoge stvari u životu. 

Promenio sam neke navike i ljude. Otkako sam dobio decu, ni ne mogu da živim kao pre dok sam bio mlad i slobodan. Ja sam porodičan čovek."
-  pričao je tada Darko Lazić.


Od 2013. bez dozvole, pa položio u Češkoj

Darku je zbog brojnih prekršaja trajno oduzeta vozačka dozvola. Međutim, on je uzeo putnu ispravu "na foru", pa je tako smislio da će polagati u inostranstvu. Pevač je navodno u Češkoj regularno pohađao školu za vozače i zvanično dobio dokument da je u stanju da upravlja motornim vozilom, međutim, nakon današnjeg udesa, otkriveno je da nije smeo da upravlja vozilom bez obzra čiju dozvolu ima- piše portal Pink.

Lazić je u pomenutom intervjuu iz 2020. godine pričao da će uvek voziti, jer je vožnja njegova strast.

"Ja dozvolu nemam od 2013. godine. Sad ću ponovo da počnem da polažem, jer toliko želim tu dozvolu da imam. Zaista mi i treba. Ne mogu ceo život neko da me vozi. Hoću da položim, da dobijem dozvolu ponovo, i potrudiću se maksimalno šta god bude trebalo samo da završim i da dobijem tu dozvolu, da budem miran."








I zatvor je za ljude...

"Kakvo je to moje ponašanje? Koga sam ja to ugrozio? Kome ja šaljem lošu poruku? Je l ja ne znam da vozim možda? Ja sam imao položeno. Ja znam da vozim auto, drugo bi bilo da ja ne znam da vozim auto, pa da sam seo za volanom i da ugrožavam ljude. Ja odlično vozim. Jedina loša poruka je što sam vozio bez vozačke, ja kažem to ne treba, ali ja sam uvek imao neke razloge zbog kojih sam morao" isticao je pevač.


"Ne idem protiv zakona, ja sam tako morao. To je moja odluka bila, ja sam svoje greške platio, i to vrlo debelo. Kad spomente Darka Lazića, kao da mi je dosije odavde do Budimpešte. Sve sam kazne poplačao. Ako dođe do toga da odem i u zatvor, otići ću ako dođe do toga da ne može da se plati novčano. I zatvor je za ljude."


Bez obzira na zabranu, Darko Lazić nije prestao da vozi, pa iako je rekao da se opametio i da se ostavlja volana, u sledećoj izjavio istakao je da ne želi da se odrene vožnje:



"Ja sam ponavljao svoje greške, ali neću ih ponavljati više. Dosta je meni bilo da moram da se vučem po sudu i policiji, nisam ja taj tip čoveka. Neće se ponavljati, u buduće ćemo drugačije. Ja se uopšte ne bahatim." - pričao je Lazić, a nakon toga, nažalost, više puta je uhvaćen da vozi bez obzira na to što nema prava na to.



Podsetimo, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, oglasio se i otkrio kakav je prekršaj napravio pevač.

"Ukoliko je tačno da je Darku oduzeta dozvola, nije važno da li ima dozvolu Češke, njemu je zabranjeno da upravlja motornim vozilom na teritoriji Srbije. Ukoliko osoba ima dvojno državljanstvno onda ga naše zakonodavstvo prepoznaje isključivo kao domaćeg državljanina. 

Tako da nije od značaja da li on ima dozvolu druge države ukoliko ima vozačku izdatu u Republici Srbiji. To se odnosi i na onoga ko nema dvojno državljanstvo, ali ima dve ili više vozačke dozvole. Dakle, na teritorii Srbije je bitna samo vozačka dozvola Srbije i sve zabrane i posledice se odnose isključivo na vozačku dozvolu koja je izdata u Srbiji."
-  poručio je Okanović.
 

Jednostavna zimnica, šarena salata laka za pripremu! (RECEPT)



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>