Region

Svet

Iguman doneo odluku! Milan Stanković još uvek neće obući mantiju!

Pevač je planirao da se na veliki praznik krajem avgusta, tačnije 28. avgusta zamonaši. Iguman je doneo odluku! Milan Stanković još uvek neće obući mantiju! 

Iguman doneo odluku! Milan Stanković još uvek neće obući mantiju! Screenshoot/Instagram




Kako mediji prenose, Milan je planirao da se u avgustu zamonaši u u manastiru Podmaine u Budvi, a sada se navodno oglasio monah i otkrio da pevač ipka još uvek neće obući mantiju.


Milan Stanković je želeo da se zamonaši 28. avgusta ali monah je za Kurir navodno izjavio da mora još da se usavršava da bi započeo monaški život:

 
"Brat Milan nije bio u manastiru tokom ovog leta, bio je za vreme velikog vaskršnjeg posta. Iako je imao, a i dalje ima želju da krene monaškim putem, stav igumana i bratije je da je ipak još rano da zvanično bude pridodat kao iskušenik, tj. našem bratstvu. Mora da prođe još vremena. 

Milan mora da nauči da se još više usavršava u trpljenju i molitvi. To je za njegovo duhovno dobro. Milan je tu odluku prihvatio kao blagoslov, što i jeste. Najavio se ocu igumanu da će doći sad za vreme gospojinskog posta, da nam pomogne u poslušanjima pred manastirsku slavu, koja je 28. avgusta. U ovom periodu imamo puno poseta i posla, tako da će nam biti od pomoći."




Monah još dodaje da su Milanova majka i sestra takođe su boravile u ovom manastiru i da je Stankoviću bilo jako važno da majku privede Bogu:






"Milanova majka, sestra Milena, kod nas je bila oko mesec dana, možda malo više. Bratija joj je čitala molitve, a jeromonah ju je pomazivao i svetim uljem. Sa svojim sinom po telu sestra Milena je redovno prisustvovala i bogosluženjima u crkvi. 

Sila božja se u nemoći pojavljuje, pa je tako i njoj boravak ovde prijao, te je dobila duhovno i fizičko okrepljenje. Milanu je to bilo jako važno da i majku privede Bogu i crkvi. Njemu je čudo koje je doživeo ovde otvorilo nove duhovne horizonte."
- istako je monah.
 

Zdrav i postan pire! Proso i karfiol kao super kombinacija! (RECEPT)

Zdrav i postan pire! Proso i karfiol kao super kombinacija! (RECEPT)

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>