Lepota

Ljubav

Italijanski recepti za lepotu i negu!

Italijanski recepti za lepotu i negu mogu vam doneti mnoge povoljnosti kada je izgled u pitanju. Kao što se u ishrani koriste određene namirnice, tako se koriste i rutini negovanja kože.

Italijanski recepti za lepotu i negu! Svet Plus






Ekstradevičansko maslinovo ulje uvek je sastojak italijanske kuhinje ali i sastojak koji će učiniti vašu kožu i kosu mnogo lepšim...


Ukoliko dodate samo pet kašika toskanskog ekstradevičanskog maslinovog ulja u kadu, provedete u njoj najmanje pola sata, izaći ćete iz kupatila sa glatkom i baršunastom kožom. 


Pre pranja kose sipajte na dlanove maslinovo ulje i lagano pređite po kosi od ušiju na dole. Na krajeve stavite malo više. Ostavite tako da deluje 45 minuta pa operite kosu na uobičajan način.


Kada nemate puno vremena za kozmetičke tretmane na čistu kožu nanesite malo maslinovog ulja i ostavite da deluje 20 minuta. Nakon toga tuferom uklonite samo višak ulja sa kože.



Beli luk je odličan saveznik za čišćenje kože

Beli luk nije samo dobar za srce, on takođe smanjuje upalne procese na koži. 

Isecite čen belog luka na pola i utrljajte direktno na problematični deo kože. Pustite da se osuši. Činite to svakog dana i vaša koža će se potpuno isčistiti. 


 

Zdrava i brza poslastica! Sitni kolači koji će dominirati na tanjiru! (RECEPT)









Najbolja vrsta prirodnog tonika je limunov sok i voda! 


Mešavina je bogata vitaminom C i ima odlična svojstva izbeljivanja kože. Dovoljno je da iscedite limun u vodu i tuferom namažete lice ovim tonikom.




Ako imate osetljivu kožu, onda je jogurt pravo rešenje za vas

Jogurt je zapravo lek za osetljivu kožu lica, a još je bolje ako u njega ubacite ispasirani avokado, med, bananu...


Ovako napravljenu smesu nanesite na kožu lica i ostavite dok se na osuši. Zatim isperite mlakom vodom i nežno uklonite ovu prirodnu masku.


Lice će vam zablistati.

 

Kako su nastali nazivi za rodbinu! Tašta, svekrva, jetrva, zet...



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>