Lepota

Ljubav

Podmlađivanje asocira na hiruške intervencije, a istina je da to možete postići hranom!

Podmlađivanje asocira na hiruške intervencije, a istina je da to možete postići i hranom, odnosno određenom ishranom. Na koži ćete prvo primetiti rezultate.

Podmlađivanje asocira na hiruške intervencije, a istina je da to možete postići hranom! Svet Plus





Na koži se vide problemi koji se zapravo dešavaju u našem organizmu. 

Naučnici su zaključili da je konzumiranje voća i povrća najsigurniji i najzdraviji način za podmlađivanje kože ali i za održavanje njenog lepog izgleda.

Postoji niz namirnica koje pomažu u podmađivanju kože ali i čitavog organizma:



CRVENA PAPRIKA

Ona je puna antioksidansa, koji su najvažniji kada je u pitanju mladalački izgled. Pored visokog sadržaja vitamina C, koji je dobar za proizvodnju kolagena, crvena paprika sadrži antioksidante zvane karotenoidi.

Karotenoidi su biljni pigmenti odgovorni za jarko crvene, žute i narandžaste boje koje vidite kod mnogim vrsta voća i povrća. 

Imaju različita anti-inflamatorna svojstva i mogu pomoći u zaštiti kože od sunca, zagađenja i  eliminaciji toksina iz organizma.





BOROVNICE

One su bogate vitaminima A i C, kao i antioksidansom koji prkosi starenju, a koji se zove antocijanin koji  borovnicama daje tamno  plavu boju.

Mogu pomoći u zaštiti kože od oštećenja izazvanih suncem, stresom, zagađenjem tako što ublažavaju upalni odgovor i sprečavaju gubitak kolagena.

 

Kako se soda bikarbona pije i da li je treba uzimati svakog dana!









BROKOLI I SPANAĆ


Brokoli je prepun vitaminom C i K. Sadrži antioksidanse, vlakna, folne kiseline, lutein, kalcijum… Možemo se jesti sirov kao užina ali najbolje je blanširati ga blago pre jela, jer su tako njegova svojstva još blagotvornija.





Spanać je hidrantna namirnica, sadži antioksidanse koji pomažu da se kiseonikom „nahrane“ telo i koža. Bogat je vitaminima  A, C, E i K, magnezijumom, gvožđem i luteinom.








Orah, avokado, potočarka, slatki krompir, nar... sve je to hrana kojom možete pomoći svoj organizam i podmladiti ga. Ako usvojite ovakav način ishrane, vrlo brzo ćete videti da vam je koža čistija, zategnutija, i blistavija.
 

Nikola Tesla je govorio da smrt ne postoji! Pogledajte njegova predviđanja za 2025. godinu!

 
 




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>