Svet

Region

Pevačica Selin Dion u lišem zdravstvenom stanju! Ne mogu da pronađu lek koji deluje!

Pevačica Selin Dion je u lošem zdravstvenom stanju! Porodica ne može da pronađe lek koji deluje na nju, odnosno na njenu bolest. Lekari istražuju njeno stanje.

Pevačica Selin Dion u lišem zdravstvenom stanju! Ne mogu da pronađu lek koji deluje! Screenshoot/Instagram

Sestra Selin Dion, Klodete ispričala je novosti o zdravstvenom stanju  pevačice.  Selin ima dijagnozu sindroma ukočene osobe zbog koje je morala da otkaže svoju  svetsku turneju. 

U razgovoru za "Le Journal de Montreal", Klodet je rekla kako se o Selin koja sada ima 55 godina, brine njihova sestra Linda.

Linda blisko sarađuje sa specijalizovanim lekarima koji istražuju to retko zdravstveno stanje."Ne možemo da pronađemo ni jedan lek koji deluje, ali važno je ne gubiti nadu. Iskreno verujem da joj je najpotrebniji odmor. Selin uvek ide iznad i dalje kad nastupa, pokušava biti najbolja i u samom vrhu u svemu što radi. U jednom trenutku, vaše srce i telo vam pokušavaju nešto reći. Važno je to poslušati". naglasila je Klodet.


Sindrom ukočene osobe je neizlečivo neurološko stanje koje za rezultat ima nekontrolisano grčenje mišića. Pogađa samo jednog u milion ljudi. 

Selin je "što je više moguće slušala vrhunske istraživače na području ove retke bolesti" i porodica "veruje" da će jednog dana pronaći način rehabilitacije koji će joj omogućiti povratak na scenu."Nastupanje joj je urođeno, disciplinovana je u svakom području života", rekla je Klodete. 

Kako kaže, kad je u nemogućnosti da razgovara nasamo sa Selin, Klodet dobija novosti o zdravstvenom stanju od Linde, koja sada živi sa pevačicom u njenom domu u Las Vegasu.

"Kada nazovem Selin, a ona je zauzeta, razgovaram sa svojom sestrom Lindom koja živi sa njom i kaže mi da vredno radi na sebi", ispričala je za "Le Journal de Montreal".


Fanovi Selin Dion dali su joj veliku podršku kada su se u javnost pojavile vesti da je otkazala svoju svetsku turneju zbog zdravstvenih problema. Pevačica je predhodno odložila planirane nastupe nakon što je javno podelila svoju dijagnozu decembra 2022. godine:"Sa ogromnim razočaranjem moramo objaviti otkazivanje svetske turneje "Courage". Žao mi je što sam vas sve ponovo razočarala. Radim zaista naporno kako bih povratila svoju snagu, ali turneja može biti jako teška i kad ste 100 posto zdravi. Nije fer prema vama da stalno pomeramo nastupe, i iako mi slama srce, najbolje je da sad sve otkažemo dok stvarno ne budem spremna da se ponovo vratitim na pozornicu. Želim da svi znate, ne odustajem... i jedva čekam da vas ponovo vidim!"- govorila je Selin tada.

Selin Dion je tada otkrila da joj je dijagnostifikovan redak neurološki poremećaj, koji uzrokuje nekontrolisano naprezanje mišića i na kraju oboleli izgledaju kao "ljudski kipovi" jer progresivno zaključava telo u krute položaje, pa oboleli na kraju nisu sposobni da hodaju i da govore. 


Za sada ne postoji lek za sindrom ukočene osobe ali postoje tretmani koji usporavaju napredovanje bolesti, a Selin je otkrila da čini sve što može kako bi ublažila simptome.

 

Mast od čuvarkuće! Iskustva fantastična, višestruko je korisna za zdravlje!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>