Lepota

Ljubav

Previše masna kosa je vaš problem?! Rešenje je u kuhinji!

Previše masna kosa je vaš problem?! Muku mučite jer morate da je perete svaki drugi, treći dan?! Rešenje je verovali ili ne, u kuhinji!

Previše masna kosa je vaš problem?! Rešenje je u kuhinji! Svet Plus




Mnoge žene koje su isprobale ovaj trik tvrde da im je kosa lepša, baršunastija, mekša pa čak dobija i na volumenu, a za to vam je potrebni brašno ali nikako pšenično i speltino, jer sadrže previše glutena. 

Skrob koji se nalazi u brašnu topi masnoće na temenu pa ćete ih lakše oprati sa vlasišta i kosa će vam nakon toga biti mnogo lepša i negovanija. 

Raženo brašno je odlično jer sadrži vitamin B5, gvožđe i cink. Ove hranljive materije jačaju kosu, a pošto je brašno PH- neutralno neće nadražiti kožu glave, a delovaće protiv peruti i masnoća.



Izmešajte čašu vode sa četiri kašike brašna i mešajte dok ne postane kremasta pasta, zatim je naneseite na teme glave ali i na dužinu i ostavite da deluje oko deset minuta, ne duže od toga.


 

Višak kilograma u predelu stomaka nestaće uz pomoć ovog napitka!








Kosu nakon toga isperite vodom, a onda i nekim blagim šamponom, pa nanesite hidrantnu masku sa dodatkom desetak kapi glicerina. Maska neka odstoji do 40 minuta (samo od ušiju na dole, nikako na teme). Na kraju isperite samo toplom vodom.


U brašno možete dodavati po nekoliko kapi eteričnog ulja, recimo čajnog drveta ili ruzmarina.




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>