Lepota

Ljubav

Ten čist kao suza i to uz pomoć jednog jeftinog proizvoda!

Ten čist kao suza i to uz pomoć jednog jeftinog proizvoda! Ovo je česta praksa u Koreji i Japanu ali je počela da se širi i na ostatak sveta jer je stvarno blagotvorno za našu kožu.

Ten čist kao suza i to uz pomoć jednog jeftinog proizvoda! Svet Plus






Tretman čišćenja lica uz kiselu vodu!


Možete se umivati, a možete je i dodavati u maske za lice i tonere.


Ovo su blagotvorna svostva kisele vode na kožu:


Sadrži istu pH vrednost kao vaša koža: 

pH vrednost vode sa česme je 7, dok gazirana voda ima pH vrednost 5,5, koja je takođe vrednost kože lica, tako da neće izazvati iritaciju.

Čisti pore i smanjuje iritaciju: 

gaziranost razbija prljavštinu, ulje i nečistoće u zapušenim porama. Rezultat toga je dublje čišćenje i sprečavanje izbijanja novih bubuljica.


Poboljšava cirkulaciju: 

ugljendioksid dovodi krv i kiseonik do tkiva kože, koji poboljšavaju funkcionisanje celog sistema i koža nakon toga izgleda zdravije i lepše, sa suptilnim rumenilom.

 

Kada u kuću unesete ruzmarin, unosite sreću i blagostanje!









Dermatolog Dendi Engelmen kaže:

“Gazirana voda sa sobne temperature počinje da širi i otvara krvne sudove (voda sa česme treba da se ugreje kako bi imala ovaj efekat) što pomaže u tome da zalihe krvi stignu do tkiva kože. 

Ovaj proces poboljšava isporuku hranljivih materija poput kiseonika do kože – što je bolja cirkulacija, bolje će ceo sistem funkcionisati i koža će izgledati zdravije”



Biće potrebno da pratite sledeće korake:


Zapljusnite lice gaziranom vodom ili zadržite dah i zagnjurite lice u činiju punu kisele vode na deset - petnaest sekundi

Izmasirajte lice sredstvom za čišćenje

Isperite sapunicu gaziranom vodom

Pre nanošenja kreme, istapkajte lice peškirom



Dermatolog preporučuje da umivanje lica kiselom vodom svakog dana. Biće potrebno da se koža navikne na ovaj tretman.


Ukoliko imate osetljivu kožu, za početak pomešajte jednake delove kisele vode i mineralne, pa se par dana umivajte tako, a zatim pređite samo na kiselu vodu.



Možete kombinovati i kiselu vodu sa zelenim čajem, pa tufere potapati u tečnost i držati na licu 20 minuta. Što duže kisela voda bude na licu to je efekat bolji. Uverićete se i sami nakon nekog vremana.
 

Preporuka nutricioniste! Najbolji način da smršate posle pedesete godine!




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>