Region

Svet

Uz početak leta, stigao je i novi singl Igora Vinsa, La Felicidad! (VIDEO)

Uz početak leta, stigao je i novi singl Igora Vinsa – „La Felicidad“! Možda je baš ples ono što nam je potrebno za sreću...

Uz početak leta, stigao je i novi singl Igora Vinsa, La Felicidad! (VIDEO) Foto: Promo




Razigravajući se sa muzičkim žanrovima, Igor Vins nam ovog puta predstavlja salsa/timba  numeru „La Felicidad“ koju je snimio u kolaboraciji sa sjajnim kubanskim muzičarima iz sastava Tumbakin uz dva gostujuća pevača, poznata širom sveta među ljubiteljima kubanske muzike  – Dayan Carrera i Alcibiades Durruthy.

Nakon dva zapažena singla objavljena ove godine, suptilne balade „Reči“ i energične, fanki numere „Zato što volim“ , autor nas ovog puta poziva na ples, i to na kubansku salsu uz ovaj zarazni hit!

„Neopisvo me je ispunjavao proces nastajanja i snimanja ove pesme u Barseloni ovog proleća, i verujem da se to makar malo prenosi u videu koji smo snimili baš tamo. Muzičari iz sastava Tumbakin su pokazali toliku posvećenost, to je ostavilo tako snažan utisak na mene, neverovatni su. Ali to i nije toliko čudno, znajući da se radi zaista o jednima od vodećih mladih kubanskih muzičara. “ - izjavio je zadovoljni Igor Vins i dodao: „Mi smo se upoznali prošle godine kada su u okviru evropske turneje nastupili u Beogradu, kao tadašnji članovi čuvenog kubanskog orkestra „Pupy y Los Que Son Son“, i tada se rodila ta ideja da moju pesmu „Sreća je“ snimimo u salsa verziji. I evo, neizmerno srećan da smo to i realizovali.” - završava Igor Vins.


Od koncertnih nastupa, Igor sa posebnom važnošću najavljuje koncert sa Big Bendom RTS-a koji će se održati 24.novembra ove godine.

Od vrlo energičnih, ritmom nabijenih, numera i prodornih duvačkih linija, do najsuptilnijih balada, Igor se, na sebi svojstven način, razigrava sa žanrovima kao što su fank, soul, rok, rege, r'n'b, džez, salsa, afrobit.










Kako na velikim festivalskim, tako i na manjim, klupskim binama, Igora uvek prati njegov internacionalni, mnogočlani bend "Drum, Brass And Keys" koji karakteriše snažna duvačka sekcija, upečatljiva ritam sekcija, egzotični prateći vokali i neizostavne afro-fanki plesačice.


Ovaj Beograđanin, poznat je i kao jedini muzičar van afričkog kontinenta u bendu Femija Kutija, sa kojim je do sada svirao na brojnim turnejama širom sveta. Osim najobimnije saradnje sa Femijem Kutijem, Vins je sarađivao i nastupao i sa mnogim drugim muzičkim velikanima kao što su Keziah Jones, Fatoumata Diawara, Dean Bowman, Cheick Tidiane Seck, Cheikh Lo.


Nakon svog drugog albuma, snimanog uživo na velikom koncertu na Kalemegdanu 2018. godine - "Igor Vince & His Drum, Brass And Keys LIVE @ Kalemegdan", Igor Vins je objavio  nekoliko singlova među kojima su "Sreća je" i "Vreme je" , u kome su gostovali najistaknutiji rege muzičari regiona Hornsman Coyote i Brain Holidays iz Hrvatske, koji je neposredno nakon objavljivanja dobio i neformalnu titulu rege himne Balkana.






 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>