Svet

Region

Svetski dan muzike uz 5 najvećih hitova zvezdi Lovefesta!

Svetski dan muzike uz 5 najvećih hitova zvezdi Lovefesta! Ekipa Lovefesta je za vas izdvojila najveće hitove zvezdi, koje ove godine od 3. do 5. avgusta nastupaju u Vrnjačkoj Banji.  

Svetski dan muzike uz 5 najvećih hitova zvezdi Lovefesta! Foto: Promo





Ovaj hit, koji je do sada imao više od 23 miliona pregleda, deo je kolaboracije Charlotte De Witte & Enrica Sangiuliana, a njih dvoje na Tuborg Lovefestu ovog leta slušamo 3. i 4. avgusta na Fire bini. Izdanje je dobilo Gold Certificate što znači da je remix dostigao čak pola miliona prodatih kopija. 





 





 




 





 





 




Zašto je 21. jun Svetski dan muzike



Ideja o Svetskom danu muzike nastala je 1976. godine u Francuskoj. Američki muzičar Joel Cohen, tada zaposlen na jednom francuskom radiju, predložio je celonoćnu muzičku proslavu prvog dana leta koji je najduži dan u godini. Njegovu je ideju pet godina kasnije prihvatio tadašnji francuski ministar kulture Jack Lang, a prva proslava pod nazivom Fête de la Musique (Festival muzike) je održana 21. juna 1982. u Parizu. Od tada do danas muzički susreti i besplatni nastupi amaterskih i profesionalnih muzičara povodom Svetskoga dana muzike i prvoga dana leta počeli su se organizovati u više od 460 gradova u 110 zemalja na svim kontinentima.




Najjače izdanje Tuborg Lovefesta od 3. do 5. avgusta 



Ovogodišnje izdanje Tuborg Lovefesta sasvim sigurno biće najjače koje je festival imao za čak 16 godina postojanja. Od 3. do 5. avgusta na čak pet muzičkih bina u Vrnjačku Banju stižu legende svetske elektronske scene i najpopularnija imena na planeti među kojima su Marco Carola, Charlotte de Witte, Adam Beyer, 999999999, Seth Troxler, Enrico Sangiuliano, Pan-Pot, William Djoko, Fjaak, Chris Liebing, Denis Cruz i više od 100 izvođača, a promotivna cena ulaznica biće aktuelna još samo sedam dana. 







 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>