Region

Svet

Lovefest: Ovaj srpski festival je danas zvanično 35. na svetu!

Ovaj srpski festival je danas zvanično 35. na svetu! Lovefest je 2006. godine održan kao jednodnevna žurka na mostu ljubavi, pa otuda i naziv festivala... Evo kako je sve počelo pre deceniju i po!

Lovefest: Ovaj srpski festival je danas zvanično 35. na svetu! Foto: Promo





Kada među mladim ljudima pomenemo Vrnjačku Banju prva asocijacija svima je uvek Lovefest, muzički festival koji već deceniju i po traje u tom mestu. Lovefest je od malog muzičkog događaja koji je 2006. godine okupio 500 posetilaca, prerastao u festival sa više od 50.000 posetilaca iz celog sveta, a ove godine poneo je i važno priznanje. Prema najvećem globalnom istraživanju i glasanju publike, koju je sproveo prestižni časopis DJ MAG, Lovefest je zauzeo visoko 35. mesto na svetu, ispred Hideout-a, Sonusa, Ultra Europe-a, Outlooka, Neopopa, Lollapalooze, Dimensionsa i brojnih festivala iz brojnih zemalja.



Lovefest je 2006. godine održan kao jednodnevna žurka na mostu ljubavi, pa otuda i naziv festivala. Već naredne godine festival se seli na čuvenu Letnju pozornicu odakle je publika iz Srbije mogla da čuje legende elektronske muzike, kao i prvi veliki sold out event uz Darka Rundeka.

U letnjem amfiteatru festival se zadržao sedam godina, sve do 2014. kada su se organizatori odlučili za veoma važan korak napred u novu eru festivala. Tako se poslednjih devet godina mladi okupljaju u vrnjačkom parku na jednoj od najlepših festivalskih lokacija u Evropi. Za deceniju i po na festivalu nastupilo je više od 3.000 izvođača među kojima su Jeff Mills, Sven Vath, Fedde Le Grand, Marco Carola, Jamie Jones, Joseph Capriati, Seth Troxler, kao i brojni regionalni bendovi Laibach, Dubioza Kolektiv, Hladno Pivo i drugi. 






Lovefest - nemerljiv doprinos privredi Vrnjačke Banje 

Od skromne posete od 5.000 ljudi, Lovefest je promenom lokacije udesetostručio broj mladih koji svake godine dolaze. Vrnjačka Banja je time dobila nemerljivo više posetilaca, koji joj se često vraćaju i tokom godine. Više od dve trećine posetilaca festivala upravo je zahvaljući Lovefestu prvi put imalo priliku da upozna lepote Banje. Za 15 godina trajanja Lovefesta Vrnjačku Banju posetilo je gotovo pola miliona ljudi iz Srbije, regiona, ali i Evrope i sveta. Banjčani mogu da se pohvale da su u njihovom gradu nastupala neka od najvećih imena elektronske muzike među kojima su Sven Vath, Marco Carola, Fedde Le Grand, kao i više od 3.000 izvođača sa svake tačke planete. 



Najjače izdanje Tuborg Lovefesta od 3. do 5. avgusta 


Ovogodišnje izdanje Tuborg Lovefesta sasvim sigurno biće najjače koje je festival imao za čak 16 godina postojanja. Od 3. do 5. avgusta na čak pet muzičkih bina u Vrnjačku Banju stižu legende svetske elektronske scene i najpopularnija imena na planeti među kojima su Marco Carola, Charlotte de Witte, Adam Beyer, 999999999, Seth Troxler, Enrico Sangiuliano, Pan-Pot, William Djoko, Fjaak, Chris Liebing, Denis Cruz i više od 100 izvođača, a promotivna cena ulaznica biće aktuelna do kraja juna 


 


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>