Zdravlje

Ljubav

Led u kafićima i restoranima brze hrane je najveće leglo bakterija!

Led u kafićima i restoranima brze hrane je najveće leglo bakterija i u proseku ih ima više nego u WC šolji, što je posledica veoma retkog čišćenja ledomata.

Led u kafićima i restoranima brze hrane je najveće leglo bakterija! Svet Plus





Volite gazirana pića i najčešće tražite da vam dodaju led, znajte da to ima jednu veliku manu, koja je prilično odvratna.

Istraživanja o kvalitetu leda su pokazala da je čak 77,2 posto uzoraka bilo pozitivno na prisustvo koliformnih bakterija, čije je poreklo fekalno. 

To su mikroskopski sitne čestice koje u led dospeju preko prljavih ruku i najveća je zabluda da se na ledu ne mogu zadržati bakterije.





Led u kafićima i restoranima brze hrane je najveće leglo bakterija, po istraživanjima i u proseku ih ima više nego u WC šolji, što je posledica veoma retkog čišćenja ledomata.







Drugo istraživanje je pokazalo da se najviše bakterija krije u čaši vode ili gaziranom soku sa kriškom limuna ili pomorandže. Istraživači su testirali 76 kriški limuna iz 21 restorana i otkrili su da je 70 posto, odnosno 53 kriški zaraženo bakterijama...



Svi znamo da se kriške limuna i pomorandži unapred seku i "čekaju" u plastičnim posudama, na sobnoj temperaturi, da budu poslužene. 


Istraživanje nije jasno otkrilo izvor ovih bakterija, ali je otkriva da ove bakterije ne mogu da prežive i razmnožavaju se u pićima koja sadrže alkohol.

 

Šta je podmladilo Dženifer Lopez?! Pa naravno, frizura!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/mondo

Povezane vesti:


>