Zdravlje

Ljubav

Autofagija nije za svakoga! Neki su se susreli sa brojnim negativnostima!

Autofagija nije za svakoga! Neki su se susreli sa brojnim negativnostima, a jedna od njih je i Milena. Ona je skunula 19 kilograma ali se sa nekim posledicama jedva izborila.

Autofagija nije za svakoga! Neki su se susreli sa brojnim negativnostima! Svet Plus




Ova žena bila je na autofagiji oko deset meseci i skinula 19 kilograma za to vreme. Put joj uopšte nije bio lak, a susrela se sa brojnim negativnim stranama ovakvog načina ishrane.



Svi već verovatno znate šta je autofagija ali da ponovimo to je povremeni post ili "fasting" i predstavlja režim ishrane u kojem se izbegava konzumiranje bilo kakve hrane u peirodu od 10 ili 12 sati.


Stručnjaci kažu da ne postoje dokazi da može biti opasna, ali upozoravaju da bi neki ljudi trebalo dobro da provere svoje zdravlje, pre nego što se odluče za ovakav način ishrane.


Kako prenosi Stil magazin, Milena se tokom takvog načina ishrane osećala veoma iscrpljeno i razdražljivo. Nije mogla da se odrekne u potpunosti slatkiša, koje je pre toga jela u velikim količina, pa se zbog toga osećala loše, što se odrazilo na njeno psihičko stanje. 


Sa druge strane, kada je videla da se kilogrami smanjuju, dobila je motivaciju da nastavi. Što je otišlo u drugom smeru, sve manje i manje je jela, strogo gledajući da ispoštuje satnice autofagije. 


Ovo je počelo dodatno da je opterećuje, jer, iako je gubila kilograme, a imala ih je 84 tada, nije bila srećna! I anksioznost je pokucala na njena vrata.


Dokazano je da tokom perioda u kojem ne konzumirate hranu možete podstaći telo da brže sagoreva masti i smanjiti nivo šećera u krvi, ali mnoga iskustva pokazuju da se nakon držanja autofagije, kilogrami mogu brzo vratiti. 





Ovo se desilo i Mileni. 


Kada je prestala da se pridržava takvog režima ishrane, vratila je nekoliko kilograma... Tada se obratila nutricionisti, koji je usmerio kako dalje da nastavi da se hrani.





Ako imate ovakvih problema ili potreba, obavezno se konsultujte sa doktorom, pre nego to počnete da primenjujete autofagiju:

Veće kalorijske potrebe
Rizik od poremećaja u ishrani
Iscrpljenost
Ne preporučuje se osobama koje pate od kardiovaskularnih oboljenja





Kada je autofagija u pitanju lekari kažu da ovo mogu biti nus pojave:



prejedanje nakon isteka autofagije
povećanje hormona stresa, kortizola, što može dovesti do još veće želje za hranom
dehidratacija (ako ne jedete, može se desiti da zaboravite da pijete vodu ili potrebu za vodom pripisujete gladi)
poremećaj sna
negativno raspoloženje
nervoza
osećaj umora i nedostatak energije





NAPOMENA:

Nekima autofagija izuzetno prija, dok se drugi suočavaju sa nekim od navedenih posledica. Zato je neophodno, pre nego što se odlučite za ovu dijetu, da konsultujete lekara.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>