Ostalo

Sme�no

Kućni trikovi! Ako ih koristite sve će blistati u vašem domu!

Ovi kućni trikovi olakšaće vam život! Ako ih koristite sve će blistati u vašem domu, a prašinu nećete videti bar deset dana.

Kućni trikovi! Ako ih koristite sve će blistati u vašem domu! Svet Plus





Koliko obrišemo prašinu i okrenemo se, eto nje ponovo na površinama u našem domu ali postoji način da je se rešimo na neko duže vreme.


Potrebna vam je obična voda i glicerin.



Pripremite posudu sa vodom i dodajte malo glicerina. Krpu pokvasite ovom tečnošću, iscedite je i brišite površine u vašem domu. Ovo možete koristiti i za podove.


Glicerin je odličan i za druge stvari, na primer za fleke na garderobi. Potrebno je da na mrlju stavite kap glicerina, a onda da je isperete vodom u koju ste dodali malo soli.


Za malo tvrdokornije fleke, pomešajte malo glicerina i soli, da se napravi pasta i nanesite je na fleku. Ostavite da deluje oko 30 minuta pa operite.


Ako na nameštaju imate ogrebotne, glicerin takođe može da pomogne. 

Umočite deo pamučne krpe u glicerin i prebrišete deo nameštaja gde se nalaze ogrebotine. Ovo je potrebno ponoviti nekoliko puta.







I vaši prozori mogu da zablistaju! 

Glicerin i etil alkohol pomešajte 1:10, prebrišite prozore i videćete koliko dugo će ostati čisti. 


Ako koristite ove kućne trikove imaćete više vremena za neke druge stvari. Podovi, prozori i nameštaj biće mnogo duže bez prašine, prljavštine i mralja...
 

Recept star skoro sto godina! Najbolja orahovača za vaše zdravlje!



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>