Zdravlje

Ljubav

Osećaj svrhe može da bude blagotvoran na fizičku aktivnost, san, pa i gubitak kilograma!

Osećaj svrhe, kažu psiholozi, može da bude blagotvoran na fizičku aktivnost, san, pa i gubitak kilograma. Doktorka Judin Heri izgubila je 40 kilograma promenivši tri stvari, a ni jedna nema veze sa hranom.

Osećaj svrhe može da bude blagotvoran na fizičku aktivnost, san, pa i gubitak kilograma! Svet Plus





Lekari su joj govorili da je sa njom sve u redu, ipak doktorka Judin Heri je za prioritet imala zdravlje i mršavljenje pa je vremenom shvatila da je stres uništava i da se oseća loše.



Doktorka priča da radi 60 sati nedeljno i da želi da bude zdravija, a rezultati su joj bili dobri, samo što se ona nije osećala u skladu sa tim:


"Nisam se osećala dobro, gubila sam kosu, dobijala kilogram za kilogramom i jako loše sam spavala.Iako sam verovala kolegama da su analize uredne i dalje mi je bilo loše. Postavila sam sebi pitanje: Zašto se loše osećam? I šta mogu da uradim da mi bude bolje.“


Proces od četiri koraka pomogao joj je da izgubi kilograme, da se oseća bolje fizički i mentalno, poboljša san i izgled...

„Promene životnog stila su putovanja koja traju, ne lista nekih stvari koje treba obaviti i završiti. Ako ih tako posmatrate, lakše ćete ih ostvariti. 

Prvo što mi je pomoglo bilo je kada sam shvatila da se to neće dogoditi preko noći. Shvatila sam da će moj put trajati najmanje godinu dana jer sam morala da skinem ogroman broj kilograma.“


 

Budite bez bora! To je odvratno, ali to je prirodni botoks!













Ona tvrdi da je borba sa stresom ključna za vraćanje kilograma u normalu:


"Najznačajnija promena bila je kada sam priznala sama sebi kako moje brojne obaveze i stres utiču na zdravlje. Čim sam odlučila da to promenim, kilogrami su počeli da nestaju."


Počela je sa jogom i trudila se da ujutru kada ustane, ostane smirena đta god da se dešava i kakve god obaveze da ima:



"Kakav god dan da bio preda mnom, moja odluka je bila da mu pristupim mirno i da na prvom mestu brinem o sebi. Davala sam sebi vremena da dišem, razmislim i opustim se..."


Ljudi ne shvataju da moraju imati holistički pristup, kaže dokrorka, oni pitaju koji lek treba da piju, koji čaj, šta da urade kako bi smršali i osećali se bolje... 


Sve što radimo tokom svakog dana, utiče na naša osećanja, izgled i zdravlje.



Psiholozi kažu da osećaj svrhe može da bude blagotvoran na fizičku aktivnost, san, pa i gubitak kilograma.  

Potrebno je više istraživanja da bi bilo utvrđeno zbog čega nam osećaj toga da radimo nešto bitno daje dodatnu snagu ali nepobitno deluje.


 

Najstrašnije proročanstvo Tarabića! Aluzija na Treći svetski rat, a njihove reči su jezive!









Doktorka Judin Heri je morala da shvati da sve što radi, deluje direktno na nju, pa ovo preporučuje i drugima. 

Potrebno je da svesno donosite odluke i povlačite poteze kako bi vam bilo bolje. Ona nije sebi zadala broj kilograma koje hoće da skine, već se fokusirala na svoje zdravlje:



"Važno je znati da zdravlje i težinu često smatramo kao da su opcije, a nisu. Pranje zuba nije opcija, to morate da uradite. Kupanje nije opcija, za to morate naći vremena. Pa, zašto onda ne pristupamo ishrani i dijeti tako?" - pita Heri i nastavlja:

"Koliko god da smo zauzeti, moramo da pronađemo vremena da zdrave navike uvedemo u svoj život. Vreme za sebe, za ručak, za disanje, za opuštanje, odmor, jednostavno ne može biti samo opcija. 

Mora biti obaveza. Jedino kada postavimo zdrave navike od kojih ne odustajemo, videćemo promenu i željene rezultate."



Ovo može svako, ma kojim poslom se bavio! Budite sebi na prvom mestu!

 

Šišanje i feniranje, a frizura već sutradan ne izgleda lepo! Evo nekoliko saveta!




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>