Region

Svet

Lexington bend 17. juna na Tašmajdanu! VIDEO

Lexington bend 17. juna na stadionu Tašmajdan održaće svoj solistički koncert na kome će publika imati prilike da uživa u starim, ali i najnovijim pesmama popularnih momaka.

Lexington bend 17. juna na Tašmajdanu! VIDEO Foto: PromoGrupa Lexington počela je sa radom 2004. godine u Beogradu. Simbolika reči Lexington, uvek je bila oličenje glamura, elegancije i ozbiljnosti što i jeste imidž ove grupe. To je bio osnovni razlog da grupa nosi upravo ovo ime. Interesantan deo priče je i da su svoj prvi nastup imali u malom istoimenom lokalu.  Nakon nekoliko godina stvaranja i bezuslovnog ulaganja, sve popularnija mlada grupa Lexington, izdala je svoj prvi album "Kako je tako je" koji sadrži 12 pesama, za izdavačku kuću City Records.

Za vrlo kratko vreme, pesma sa istoimenog albuma "Kako je tako je", za koju je urađen i visokobudžetni spot, postala je apsolutni hit kako na radio i TV stanicama tako i u klubovima. Za pemu koja je otpevana u duetu sa poznatim kompozitorom i tekstopiscem, Banetom Opačićem, „Da me malo hoće“ je takođe urađen visokobudžetni spot, a na prestižnom Radijskom festivalu 2010. godine, ova grupa se našla rame uz rame, kao nosilac grupe, sa najvećim zvezdama muzičke scene.

Grupa Lexington se već izdvojila kao jedan od najperspektivnijih sastava u Srbiji a sarađivali su i sa najeminentnijim autorima i muzičarima iz regiona. Prava prekretnica dešava se 2011. godine sa pesmom “Ma sretno” koja je privukla veliku pažnju i izdvojila bend.  Naredne godine, 2012.godine, izlazi album pod istim nazivom”, na kome se najviše istakao hit “Dobro da nije veće zlo” koji je ujedno i najveći hit u karijeri ovog benda.

Veliki hitovi sa tog albuma su: “Uvrijedi me”, “Pijane usne”, “Samo ostani tu”, “Miris karmina”, “Smrtno te voli”. Nakon drugog albuma, Lexington počinje da rade velike koncerte po gradovima Srbije, ali i Evrope. Njihov vrtoglavi uspeh nastavlja se pesmom “Donesi”, koja je bila prvi singl i najavna pesma za album koji izlazi 2014.godine.  “Prišla”, “Potraži me”, “Dođi ove noći”, “Nina” samo su neke od pesama koje su se izdvojile sa trećeg solističkog albuma “Balkanska pravila”.

20.juna 2015.godine Lexington bend pravi prvi solistički koncert na krovu tržnog centra Stadion, gde obaraju sve rekorde. 20.000 ljudi uz ove momke pevalo je brojne hitove I uživalo u dva I po sata najkvalitetnije muzike “Noć pod zvijezdama” naslov je njihovog četvrtog albuma, koji je svetlost dana ugledao za Dan zaljubljenih, ove godine.  Sve hitove,ali Iijoš mnogo iznenađenja koje će vam pripremiti Lexington imaćete prilike da čujete i vidite 17.juna 2017.godine na Tašmajdanu. 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:

Komentari