Svet

Region

Značajan jubilej: Simpsonovi proslavljaju trideseti rođendan!

Popularna američka animirana serija ''Simpsonovi'' proslavlja trideseti rođendan. Oni su se tako upisali u istoriju, kao jedan od najdugovečnijih sitkoma.

Značajan jubilej: Simpsonovi proslavljaju trideseti rođendan! Foto: Screenshot YouTubeSerija autora Meta Greninga, koja je veoma brzo stekla ogroman broj obožavalaca, počela je da se prikazije kao deo "Trejsi Ulman šoua" 19. aprila 1987. Nakon tri godine iz prvobitnog oblika skeča serija je prerasla u polučasovnu i dobila je udarni termin na televiziji "Foks".

Zamišljena je kao priča o dogodovštinama prosečne američke radničke porodice iz malog provincijskog grada, a ubrzo se ispostavilo da su njihove doživljaje mnogi prepoznali kao svoje životne priče, pošto Homer, Mardž, Bart, Liza i Megi Simpson, kao i brojni drugi likovi iz serije, na satiričan način prikazuju svakodnevicu.

Do sada je emitovano 615 epizoda, čime su "Simpsonovi" postali najdugovečniji američki sitkom. Kao gosti popularne porodice u seriji su gostovale i mnoge pozante ličnosti iz sveta filma, muzike, politike, sporta. Osvojili su i sve moguće nagrade, među kojima je 23 Emija, 22 Enija i nagrada Pibodi. Simpsonovi su 14 januara 2000. godine dobili i svoju zvezdu na Bulevaru slavnih u Holivudu.

Godine 2007. snimljen je i film "Simpsonovi", koji je zaradio 527 miliona dolara.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:

Komentari