Ostalo

Sme�no

Reinkarnacija: Koji su sigurni znakovi naših prošlih života i zašto ih se ne sećamo?!

Reinkarnacija ili preporađanje je verovanje o ponovnom vraćanju duše u zemaljsko telo. Koji su sigurni znakovi naših prošlih života i zašto ih se ne sećamo?! 

Reinkarnacija: Koji su sigurni znakovi naših prošlih života i zašto ih se ne sećamo?! Svet Plus






Glavni razlozi zašto se ne sećamo svojih ranijih inkarnacija - prošlih života predstavljeni su onim što psiholozi nazivaju dvema najvećim traumama u našem životu, a to su trauma rođenja i trauma umiranja.


Mnogi ljudi ne prihvataju tu ideju da ovo što sada žive nije njihov prvi život. Jednostavno veruju u to da sve što ima početak ima i kraj.



Reinkarnacija sugeriše da ovo nije naš prvi život i da najverovatnije nije ni naš poslednji. 


Vedska perspektiva sugeriše da smo pre ovog života živeli već milione života i da nas u budućnosti mogu očekivati još milioni života... Gledano na ovaj način, svi smo mi "stare duše".



Bhagavad Gita predstavlja znanje o duši koja napušta kada telo umre:

Tip tela i psihološke dispozicije, šta voli, šta ne voli, strahovi, koje osoba poprima prilikom rođenja zavise od akcija (karmi) iz prethodnih života. 


Na osnovu nekog nepojmljivo složenog sistema, sva pozitivna i negativna dela koje osoba čini su "snimljena". To znači da niko ne može da se izvuče, odnosno da izbegne reakciju na svoja dela bilo ona dobra ili loša.

I pozitivni i negativni postupci stvaraju unutar osobe psihološke dispozicije za nastavak obavljanja tih radnji. 

Recimo, ako osoba počne da krade ili razvije naviku da laže i ne pokuša da promeni to, u sledećem životu, osoba će da nastavi tamo gde je stala. Isto važi i za pozitivne stvari.

 

Horoskop za jun mesec! Nevoljama dolazi kraj!







Kada telo umre, um i duša se prenose u, nadamo se, drugo ljudsko telo. 

Čak dok je u stomaku, um ostaje aktivan i priseća se događaja iz prethodnog života. 

U članku koji je objavljen u New York Times-u pod naslovom "Sanjaju li bebe", Čarls Polak, direktor Centra za medicinu spavanja u Njujorku objašnjava: 

"Većina snova se javlja tokom vrste sna koja se zove REM spavanje, što se javlja u svim fazama našeg života, uključujući i to dok se beba razvija, pa čak i pre toga, dok je još u stomaku."


Ovo ne potvrđuje činjenicu da su snovi fetusa iz prethodnih života, ali navodi na to da nerođena beba sanja. Ako nije živela pre, o čemu bi uopšte mogla da sanja?!


Naš um funkcioniše kao kompjutersi hard disk koji na sebi ima milione podataka. 

Ako se hard disk prenese u drugi kompjuter, novi kompjuter će da ima sve te iste podatke kao i prethodni.

Znači, kada se um i duša presele u novo telo, spolja izgleda drugačije ali sve programiranje sačuvano u umu je do tančina isto. 

To programiranje će sigurno da navede osobu, da se ponaša na sličan način kao i u prošlom životu jer su i  uslovi i utisci potpuno isti.

Auto može da bude različit, ali vozač je isti. 

Znači, u ovom životu se mi ne razlikujemo puno od osobe kakva smo bili u prošlom životu i to bi moglo da pomogne u razjašnjenju fenomena dece sa sećanjima iz prošlih života.








Glavni razlozi zašto se ne sećamo svojih ranijih života (reinkarnacija)  predstavljeni su onim što psiholozi nazivaju dvema najvećim traumama u našem životu, trauma rođenja i trauma umiranja. 


Bitan razlog je i taj što bi sećanje na ranije živote i mešanje slika iz dve ili više reinkarnacija, samo stvaralo konfuziju u vezi sa osećanjem identiteta naše ličnosti...



Ipak postoji niz fenomena gde se ljudima u određenoj meri pojavljuje sećanje na prošle živote. Kod dece su snažnija ali pojavljuju se i kod odraslih.


Pogledajte duboko unutar sebe, analizirajte svoje snove, koincidencije i opsesije, koje bi mogle da daju ključ za otkrivanje vaših reinkarnacija. 

Nekoliko elemenata koji takođe mogu da budu od velike pomoći: istorijski periodi, strane zemlje, ljubav prema antikvitetima, živa sećanja, veze s drugima, se**ualni život, zanimanje, stil života.


Na primer gledate neki film ili čitate knjigu, postoji li određeni period u prošlosti koji vas posebno privlači? Ako je tako, pokušajte da pronađete razumne razloga za to. 


Pokušajte da zapazite razliku između istinskog uživljavanja i fantaziranja. 

Odbacite što je više moguće sva sanjarenja: 

"Zar ne bi bilo divno kada bih…?" - koja vas odvajaju od onih jasnih unutrašnjih osećanja, kako ste zaista učestvovali u nekom ratu ili u nekom drugom istorijskom događaju.



Da li ste iracionalno vezani za neku naciju, neku stranu zemlju? 


Recimo jako vas privlači Norveška, privlači vas zvuk njihovog jezika, posebno ako ga nikada niste učili, ili ako vas neobično privlači neka od nekarakterističnih regija koja se ne spominje u turističkim prospektima, knjigama, filmovima ili još više, ako je vaša ljubav prema Norveškoj kombinovana sa posebnim istorijskim periodom, onda je to možda eho iz neke ranije reinkarnacije.


 Ljubav prema antikvitetima takođe može biti znak da ne živite svoj prvi život.

Ponekad možete da imate san ili noćnu moru koja se stalno ponavlja, o jasnoj slici nekog predela, lika, stila odeće ili bilo čega što bi moglo da bude sećanje na ranije živote.


Ukoliko osećate da ste duboko sigurni u svoju se**ualnost, bez ikakvih sumnji ili psihičkih napetosti, onda ste verovatno bili istog pola u nekoliko od ranijih života.



Moguće je da duboko u sebi osećate slutnju ili imate predosećaje da ste nekad bili vojnik, razbojnik, naučnik ili bilo šta drugo u ranijem životu. 

Ako za to nađete astrološke dokaze, onda znači da ste o sebi otkrili  važnu istinu.

Ali, i ovde treba da imati uobičajene predostrožnosti. 

Podvrgnite dubokoj sumnji svaku svoju misao kako ste nekad bili slavna osoba ili ste bili na nekom značajnom položaju u državi i kako ste uticali na razvoj događaja u svetu.


Odmerite u sebi u kakvom je odnosu takvo hipotetičko ranije zanimanje sa vašim sadašnjim životom i zanimanjem. 

Možda je u pitanju samo kompenzovanje vaše vlastite mašte za beznačajan i anoniman život koji danas živite? Ili ipak vaše sadašnje zanimanje ima neke dodirne tečke između vašeg posla nekad i sad? 



Slaže li se određeni posao iz ranijeg života sa sadašnjim ili mu je potpuna suprotnost? 






Ne dozvolite da vaše maglovite slutnje imaju veći značaj od onoga što one zaista jesu. 


Duše će prolaziti kroz različita tela dok se na kraju sama ne oslobode ljutnje, pohlepe, zavisti, zlobe i ponosa. 

Čišćenje uma i duše je putovanje koje će verovatno potrajati više života. 

Bitno je započeti i nastaviti proces duhovnog rasta. 


Sve zamršenosti karme i reinkarnacije će zauvek ostati tajanstvene za ljudski um, ali saznanje da uvek dobijamo drugu, treću, četvrtu priliku prilično ohrabruje.


Trudite se sada u ovom životu da budete dobra osoba, da pomažete onima koji ne mogu da kažu hvala, da to hvala ne očekujete ni od onih koji mogu da ga kažu, trudite se da nikome ne odmažete i da nikoga ne povredite, bio to čovek ili životinja. 

Ta sećanja, kao mali hard disk preneće se u vašu sledeću reinkarnaciju. Zar to nije divno?!
 

Nedeljni horoskop: Ovan, Bik, Blizanac, Rak, Lav, Devica!

Nedeljni horoskop: Vaga, Škorpija, Strelac, Jarac, Vodolija i Riba!



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>