Ostalo

Sme�no

Učinite dobru stvar! Šećer u čaši vode spašava planetu!

Zbog čega ljudi sve češće stavljaju kašiku šećera u svoje dvorište? Učinite dobru stvar! Šećer u čaši vode spašava planetu!

Učinite dobru stvar! Šećer u čaši vode spašava planetu! Svet Plus
Jeste li znali da su trećinu hrane koju jedemo oprašile pčele i da su one zapravo zaslužne za hranjenje 90 posto svetske populacije?


Zbog toga britanski prirodnjak Dejvid Atenboro savetuje da se u svakom dvorištu treba naći kašika šećera kako bi se pčele mogle da se nahrane i dobiju energiju da se vrate do svoje košnice.

Naime, pčele često znaju da se umore pa nemaju snage da se vrate se do košnice zbog puta koji su prevalile.


Kada bi pčele nestale iz našeg ekološkog sistema, čovečanstvo bi imalo ozbiljan problem, ali to, nažalost, radimo svakodnevno koristeći se pesticidima, ali za izumiranje pčela kriva je i urbanizacija kao i klimatske promene zbog kojih se broj pčela drastično smanjuje.- Kada bi pčele nestale s planete, ljudima bi ostalo samo četiri godine života - rekao je svojevremeno Atenboro, piše Mirror.


Stoga, ako ne želite da se to dogodi, a ako u vašem vrtu viđate ove zujalice, pomešajte kašiku šećera sa kašikom vode i ostavite im na vidljivom mestu. Mešavina šećera i vode rehidriraće će ih i dati im potrebnu energiju da nastave sa svojim poslom koji je za sve od životne važnosti.
 

Trepavice negovane, guste i duge prirodnim putem! Efekti su vidljivi veoma brzo!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/novosti

Povezane vesti:


>