Svet

Region

Tina Tarner, kraljica rokenrola umrla u 83. godini u Švajcarskoj! (VIDEO)

Tina Tarner, kraljica rokenrola umrla je u 83. godini nakon duge bolesti, u svom domu u Kusnahtu kod Ciriha, u Švajcarskoj. 

Tina Tarner, kraljica rokenrola umrla u 83. godini u Švajcarskoj! (VIDEO) Screenshoot/Instagram


Pevačica je počela da nastupa zajedno sa bivšim mužem Ajkom Tarnerom, koji ju je godinama zlostavljao. Oživela je svoju karijeru ranih 1980-ih – podigla je do novih visina i postala jedna od najvećih svetskih muzičkih zvezda.


Tina Tarner - jedna od velikih rok vokala i najharizmatičnijih izvođača - umrla je u 83. godini.


Njen portparol je rekao: "Tina Tarner, 'Kraljica rokenrola' umrla je danas u 83. godini nakon duge bolesti u svom domu u Kusnahtu kod Ciriha, u Švajcarskoj.
"Sa njom svet gubi muzičku legendu i uzor."

Zvezda rođena u SAD bila je jedna od legendarnih rok pevačica, poznata po svom električnom prisustvu na sceni i hitovima uključujući The Best, Proud Mari, Private Dancer i Vhat's Love Got to Do Vith It.

Među prvima koji su odali počast bili su ser Mik Džeger, ser Elton Džon, Dajana Ros, Bet Midler i Đorđo Armani.

„Ona je zaista bila izuzetno talentovan izvođač i pevačica“, rekao je frontmen Rolingstonsa Džeger.

"Bila je inspirativna, topla, zabavna i velikodušna. Toliko mi je pomogla kada sam bio mlad i nikada je neću zaboraviti."

Elton je objavio svoju sliku sa Tarnerom i rekao da je ona "nedodirljiva" i "potpuna legenda na albumu i na sceni".

Tarner je ranije imala rak creva i pretrpela je moždani udar, otkrivši 2018. da je njen suprug donirao bubreg da bi joj spasao život dok je razmišljala o asistiranom samoubistvu.

Njen tridesetogodišnji menadžer, Rodžer Dejvis, nazvao ju je „jedinstvenom i izuzetnom silom prirode sa njenom snagom, neverovatnom energijom i ogromnim talentom“ i rekao da će mu jako nedostajati.
Tina Tarner je stekla slavu 1960-ih zajedno sa bivšim mužem Ajkom Tarnerom, sa klasicima River Deep, Mountain High i Nutbush Citi Limits među njihovim hitovima.

Zlostavljanje u porodici kojem ju je Ajk podvrgao – i njena borba da se oslobodi – dokumentovano je u filmu iz 1993. sa Anđelom Baset u glavnoj ulozi, koji je osvojio tri Oskara.

Njen životna priča je takođe ovekovečena u popularnoj emisiji na Vest Endu koja još uvek traje. 
 

Sujeverje ili istina? Ove stvari predviđaju da ćete dobiti novac! 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/news.sky.com

Povezane vesti:


>