Zdravlje

Ljubav

Mršavljenje vam može pokvariti ovo povrće! Ne konzumirajte ga ako ste na dijeti!

Mršavljenje vam može pokvariti ovo povrće! Ne konzumirajte ga ako ste na dijeti! Istraživanje je trajalo 20 godina, a učestvovalo je 130.000 ispitanika!

Mršavljenje vam može pokvariti ovo povrće! Ne konzumirajte ga ako ste na dijeti! Svet Plus
Iako svi savetuju da se što više povrća jede jer važe za najzdravije namirnice, postoje i vrste koje treba izbegavati. Ovo povrće je najnezdravije a otežava i vašu dijetu.Naučnici sa Univerziteta Harvard dokazali su da neke sorte povrća zapravo ne doprinose gubitku težine, već mogu uticati i na gojenje.

U istraživanju, koje je trajalo 20 godina, učestvovalo je 130.000 ljudi, a naučnici su pratili njihove navike u ishrani, kao i namirnice koje konzumiraju.
Na osnovu dobijenih podataka, stručnjaci su zaključili koje povrće zapravo doprinosi dobijanju na težini. Sa velikom sigurnošću su potvrdili da povrće koje najviše goji su kukuruz, krompir i grašak.


Kukuruz se pokazao kao najgori sa 0.9 kilograma više tokom dve godine od povećanja porcije ovog povrća. Razlog za to je visoki glikemijski indeks, intenzivno povećanje šećera u krvi nakon konzumiranja koje utiču na povećanje osećanja gladi.Zanimljivo je da osobe koje su jele povrće bogato vlaknima, poput pasulja, izgubile su na težini nakon nekog vremena.Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Super žena

Povezane vesti:


>