Ostalo

Sme�no

Google je objavio da će početi da briše neaktivne naloge!

Prolećna reforma počinje! Google je objavio da će početi da briše neaktivne naloge na koje se niko nije prijavio tokom prethodne dve godine. 

Google je objavio da će početi da briše neaktivne naloge! Svet Plus




Ako svoj Gugl nalog niste koristili u prethodne dve godine, mogli biste dobiti imejl podsetnik u kojem vas kompanija poziva da se prijavite i održite ga aktivnim.

Gugl ovaj potez opisuje kao pojačavanje bezbednosti. Verovatno se radi i o smanjenju troškova, kao i oslobađanju prostora na serverima.

Svako ko ima nalog koji je neaktivan duže od dve godine dobiće imejl s upozorenjem.Imejl upozorenja biće poslat na nalog koji se briše, kao i na sve one koji služe kao bezbednosna mera.

Korisnik može da spase svoj nalog ako se prijavi u roku od 60 dana. Prvo brisanje naloga najavljeno je za decembar 2023.






Deaktivacija i brisanje primeniće se na sve aplikacije koje su povezane na nalog, uključujući Gmail, Docs, YouTube, Google, Photos, Meet i Calendar.

Mera će obuhvatiti samo personalne naloge, što znači da su bezbedni školski i poslovni nalozi.

Gugl je naveo da iza ovog poteza štednje stoje bezbednosne mere. Stari nalozi, naime, pored neažuriranih lozinki, u velikom broju slučajeva nemaju aktivan sistem dvofaktorske verifikacije. što ih čini veoma pogodnim za krađu.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Tportal.hr.

Povezane vesti:


>