Zadruga

Parovi

Željko Mitrović je ušao u Belu kuću kako bi zadrugare obavestio o novim odlukama!

Vlasnik i direktor Pink Media Group, Željko Mitrović, sinoć je ušao u Belu kuću kako bi zadrugare, nakon jezivih tragedija koja su pogodile Srbiju, obavestio o novim odlukama. 

 Željko Mitrović je ušao u Belu kuću kako bi zadrugare obavestio o novim odlukama! Screenshoot/Youtube


Ključno je da će ubuduće biti nulta toleranija na "fizički kontakt" koji bi mogao da se nazove nasiljem.

- Hajde prvo da napravim mali uvod, pošto smo se danas videli, ovo danas je bilo neplanirano, a ovo sada sam planirao. Morao sam da vas vidim sve pojedinačno i vidim da li možete da iznesete ono što sam planirao. Moramo ovo da izvedemo javno. Mislim da imamo sada već 750, 800 hilljada gledalaca. Pred velikim televizijskim auditorijumom ćemo razgovarati na način koji treba da bude obavezujući, ali pre toga da minutom ćutanja odamo počast poginulima i nastradalima - rekao je vlasnik Pink Media Group, Željko Mitrović, te su zadrugari zajedno sa njim ustali i odali počast tragično nastradalima.- Ovaj razgovor ćemo voditi po sledećem principu, ja ću govoriti, vi ćete ćutati. Svake upadice i dobacivanja razumeću kao to da ne razumete ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo. Ono što je jako važno je da moramo da se danas dogovorimo da li možemo da postidimo i posramimo sve one koji su u prethodnih deset dana pominjali "Zadrugu" kao nešto najgore što se dogodilo. Zadruga je projekat koji je dobio četiri velike nagrade...Trećeg, kao što znate, bio je taj monstruozan zločin, 4.maja drugi. 17 ukupno je nastradalo, 20 ukupno je ranjeno, dvoje su u veoma teškoj situaciji. Dan žalosti je počeo dva dana kasnije. 


Tog dana se nacija raslojila na tri target grupe. U toj prvoj grupi se kao najznačajnija vidljiva stvar primetio veliki bol i žalost i pretpostavljam muk koji će trajati godinama i decenijama. Ova druga je sličnija, ali se pojavilo i pitanje: "Ko je kriv i ko je odgovoran za ovo što se desilo?". To je logično. Nema dokazanih veza između bilo kojih socijalnih događaja koje bi dovele do toga da neki psihopata ubije osam, devet, deset ili više ljudi. Ta druga ciljna grupa, sasvim legitimno, traži krivca svuda, ali tu Pink i Zadruga nisu bili meta. 

Treća grupa, 25 posto, to su gledaoci koji ne gledaju Pink i to su gledaoci koji su na najgrublji mogući način osuđivali. Oni su medijski vezani za TViter, Novu i N1 i bili su najglasniji. Oni su najveći deo onih koji su činili proteste, prve i druge, hajde da kažem druge. Prvi su bili drugačiji. Dolazimo do situacije koju smo dobro analizirali, a ono što smo zaključili je da oni koji ne gledaju ovaj program, optuže taj program da je kriv za neke monstruozne stvari. Odgovornost za to smo istraživali - naveo je Željko Mitrović.


Kako je dodao, postoje dva aspekta:

Prvi je što se mnogo nerviraju što je Pink gledaniji 10 ili više puta i od N1 i od Nove. To predstavlja politički problem. Mi smo kombinovano zabavna televizija, pretpostavljam da računaju da zabavni program čini da taj informativni program bude toliko gledan. Drugi i mnogo ozbiljniji aspekt: "Ako ne gledaju, kako znaju?". Shvatili smo posle analize da 55 odsto onoga što se nije desilo, oni čitaju preko tabloida, to se ništa nije desilo na nacionalnom kanalu. Imamo manuelne sisteme zaštite, sve je bipovano ili blurovano, ono od čega štitimo maloletnike, jer Zakon predviđa samo zaštitu maloletnika. 

Taj problem je nereševim, jer sve ono što su mogli da gledaju na plaćenim skrembovanim kanalina, koji nisu Pink, to su kanali da na koje se neko pretplati, skidaju odatle, puštaju, montiraju i ne samo što dobar deo građana misli da se to stvarno desilo i da je to emitovano , ja bih rekao da imamo 65 ili 67 odsto imamo izmišljenih stvari koje se uopšte nisu desile, koje niko nije pomenuo, koje nisu postojale. Bio sam ovde da bih napravio procenu i da bih doneo odluke. Odlučio sam da ovaj program nastavimo.


- Moramo da nastavimo tako što ćemo biti malo drugačiji. Ne zato što smo mi krivi, niti bilo ko zapravo misli da mi imamo bilo kakvu odgovornost, bićemo malo drugačiji iz razloga što me je danas zbunilo, pročitao sam preko 1300-1400 poruka koji su mi slali razni, ali me je zbunilo što su iz prve dve grupe bile poruke podrške sa pojedinim kritikama, pošto one botovske odmah brišem, njih i ne računam, ali se desilo da su simetrične sa pojedinim porukama dobronamernih ljudi koji su šetali na ova dva protesta i desilo se da su vrlo slični komentari na one koje sam reagovao i zbog onih za koje kažem da bi trebali da budemo malo drugačiji. A to su komentari koji kažu sledeću stvar: "Farma je bila sa tolerancijom nula kada su fizički kontakti u pitanju i kada su preozbiljni verbalni dueli u pitanju, Zadruga 1,2,3 i 4 skoro da je bila nulta tolerancija, a da se u Zadruzi 5 i 6 ta stvar malo opustila i da se ušlo u fazu u kojoj ima malo više agresivnijih kontakata nego što je bilo. Imam iz različitih ciljnih grupa istu stvar, a pritom kažem, ovi što su šetali, kažem neki od njih, su naravno isto gledaoci i simetrično je sa ovim gledaocima koji su nam skroz lojalni - istakao je vlasnik Pink Media Gruop.

- Rekao bih da te kritike uopšte nisu skroz bez smisla. Nema nikakve veze sa ovim događajima, ali ima s jednom mojom ambicijom a to je da pre svega budem jedan od nosilaca borbe protiv internet nasilja, a onda i svakog drugog nasilja. Pre osam meseci sam imao kampanju koja se odnosila na borbu protiv internet nasilja, ali to nikoga nije zanimalo, a najavljivao sam.

Ovi što nas napadaju ne spominju kao krivce izvršitelje, roditelje, okruženje, tiktok, "Južni vetar", filmove, serije, svaki akcioni film je nekakva afirmacija nasilja. To nije važno, jer ne misli svako da je "Zadruga" maksimalno kriva, sve su oni to ispolitizovali. Voleo bih da kažem, ne svi koji su šetali, nego ta grupa fićfirića koji se zovu lideri, jer ih ja manje više sve znam jer sam se borio protiv njih, baš iz razloga njihovog nasilničkog ponašanja, neki od njih su nam i novinarke prebijali -
dodao je Mitrović, te je zadrugarima saopštio koje odluke je doneo:

Ono što od vas očekujem, imate još manje od dva meseca. Glupo je da honorari koje ste zaslužili za ovih šest, sedam, osam meseci padnu zbog toga što ćemo danas se dogovoriti i dolazim do tih odluka, a to je da će tolerancija za fizički kontakt, koji bi mogao da se nazove nasiljem, biti nulta, apsolutno nulta i nema ljutnje. Znači, propada vam ceo honorar, a imate još samo dva meseca. 

Mogu i da vas zamolim za jednu drugu stvar a to je da vaše sukobe, koji su prirodna stvar jer je ovaj rijaliti šou zamišljen kao šou, ja kao tvorac sam ga tako zamislio da ljubavno emotivni odnosi treba da budu noseća kategorija i da na toj platformi se grade odnosi, pa i sukobi, ali koji su prihvatljivi za širu javnost i širi televizijski auditorijum. Previše psovanja, previše svega i to gledaoci na nacionalnoj televiziji ne vide jer je sve to bipovano i blurovano, ali i to malo nervira. Nervira obične gledaoce jer je stalno bip i blur i više ima bipa nego teksta. Ovo drugo je molba i to molba koja ne bi trebalo da bude krajnost. Ne treba da se pretvorite u fikuse, to bi bilo negledljivo. S druge strane, da nađete meru i da se predstavite u onom obliku u kome bi svako ko je pomenuo Zadrugu u prethodnih deset dana, bio postiđen. Da kažem samo šta je ideja za budućnost. Sešćemo, moji najbliži saradnici i ja i videti da li ćemo uopšte u budućnosti imati rijaliti, a ako ga budemo imali, imaće sigurno novi oblik i novu formu, tako da ćete biti poznati po nečemu što nije mala stvar, a to je da ćete biti poslednja generacija ove epohe.


Znači rekao sam, nulta tolerancija na fizički kontakt, propadaju vam svi honorari, idete sa nulom napolje.


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/pink

Povezane vesti:


>