Svet

Region

Večeras u 21 sat počinje drugo polufinale Evrovizije! U Finalu ima mesta samo za njih 10!

Večeras u 21 sat počinje drugo polufinale Evrovizije! U Finalu ima mesta samo za njih 10, a evo ko će nastupiti...

Večeras u 21 sat počinje drugo polufinale Evrovizije! U Finalu ima mesta samo za njih 10! Screenshoot/Instagram





Večeras u 21 sat počinje drugo polufinale Evrovizije, čiji prenos možete pratiti na programu RTS 3 od 21 sat, a 16 zemalja se bori za plasman u veliko finale koje je u subotu, 13. maja.



Srbija je prošla u finale Evrovizije 2023 i za Luka Blacka sa pesmom "Samo mi se spava" i trenutno se nalazi na na 17. poziciji na kladionicama, dok je na prvom mestu Loren, koja predstavlja Švedsku ove godine, a koja je 2012. godine već pobedila sa pesmom "Euphoria".

Večeras se možemo opustiti gledajući predstavnike novih 16 zemalja koje će se boriti za prolazak u završnicu najvećeg muzičkog takmičenja koje se ove godine održava u britanskom Liverpulu, a deset najboljih prema mišljenju publike će se plasirati u finale.

Publici će se večeras predstaviti takmičari iz Jermenije, Kipra, Rumunije, Danske, Belgije, Islanda, Grčke, Estonije, Albanije, Australije, Austrije, Litvanije, San Marina, Slovenije, Gruzije i Poljske.

Od ove godine u polufinalnim večerima glasa isključivo publika, a osim država koje se takmiče u prvom polufinalu, večeras će glasati i gledaoci iz Velike Britanije, Španije i Ukrajine.

Pošto se Srbija ne takmiči u ovom polufinalu, naši gledaoci nisu u mogućnosti da pošalju svoje glasove. To će ponovo moći da učine u subotu u finalu.

Podsetimo, u prvom polufinalu Pesme Evrovizije nastupilo je 15 država učesnica, a ovih 10 zemalja su obezbedile mesto u finalu: Hrvatska, Moldavija, Švajcarska, Finska, Češka, Izrael, Portugal, Švedska, Srbija i Norveška.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>