Region

Svet

Region

KOZJE UŠI: Priča o običnim ljudima i njihovoj borbi za opstanak! VIDEO

Dugometražni igrani film “Kozje uši” reditelja Marka Kostića, nastao po istoimenom romanu Vladislave Vojnović, publika će imati priliku da premijerno vidi 25. aprila, na svečanoj premijeri u Sava Centru u 20.30 sati.

KOZJE UŠI: Priča o običnim ljudima i njihovoj borbi za opstanak! VIDEO Foto: PromoFilm će 26. aprila biti premijerno prikazan u novosadskom bioskopu “Arena Cineplex”, a od 27. aprila, naći će se na repertoaru bioskopa širom Srbije i regiona. Ova uzbudljiva priča govori o običnim ljudima i njihovoj borbi za opstanak. Glavnu junakinju baba Stojanku, koju je živopisno dočarala Gorica Popović, sticajem okolnosti iz grada i studija, davne 1968. godine život je vratio u rodno selo. Sada, u svojim šezdesetim godinama, u južnom Banatu odgaja unuke, četrnaestogodišnju Sofiju i osmogodišnjeg Stevana, čiji su roditelji otišli u inostranstvo trbuhom za kruhom. Sa ćerkom koja je davno otišla u Ameriku baba Stojanka nema kontakt već godinama i pati zbog toga. 

Iako rođena u selu, Stojanka se ne uklapa u tipičan seoski milje, pa će njen karakter u sudaru sa sredinom u kojoj živi dati mnogo povoda za smeh, a film čini niz zanimljivih situacija jer Stojanka pokušava da preživi kako zna i ume. Sin i snaja ne šalju pare, a i retko se javljaju, pa baba Stoja, kroz niz tragikomičnih situacija, pokušava da kupi unuci nove patike, unuku željeni bicikl, popravi krov na kući koji prokišnjava, zaradi gledajući u šolju za pare, nameštajući iščašene ruke i noge, ostavljajući zamke za zečeve u šumi... 

Ova dirljiva priča prati borbu jedne bake sa surovom dašanjicom i svim pritiscima društva u kojem živimo… U filmu, kao i romanu, svoje mesto naći će i Stojankina neprežaljena ljubav iz mladosti, seoski sveštenik, lovac, odbegla deca, ali i "Bitlsi", jer od čoveka sa kojim je ostala trudna baba Stojanka, kao uspomenu, ima samo jednu polomljenu singl ploču.

U glavnim ulogama su: Gorica Popović, Slobodan Ćustić, Nikola Kojo, Milica Spasojević, Sergej Trifunović, Branislav Trifunović, Goran Radaković, Anđelka Prpić. Pavle Marković…

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:

Komentari