Svet

Region

Evrovizija 2023: Predstavnici Irske uručili poklon Luki!

Najveće muzičko takmičenje Evrovizija 2023 počinje večeras! Predstavnici Irske uručili poklon Luki! BBC angažovao čuvenu glumicu, 15 zemalja se bori za finale, evo kad nastupa Luke Black i gde možete gledati prenos takmičenja.

Evrovizija 2023: Predstavnici Irske uručili poklon Luki! Screenshoot/Instagram





Najveće muzičko takmičenje Evrovizija 2023 počinje večeras, a u prvoj polufinalnoj večeri gledaocima će se predstaviti 15 zemalja, među kojima je i Srbija sa pesmom "Samo mi se spava" koju izvodi Luke Black.



Luke Black će nastupiti pod rednim brojem 3, odmah posle predstavnika Norveške i Malte, a u ovom polufinalu će se 15 zemalja boriti za odlazak u finale, koje se održava u subotu.

Pet država neće otići dalje, a kladionice danas, pred veliko otvaranje "Evrovizija 2023", prognoziraju da će se Luke Black naći u finalu.

Kladionice ga stavljaju na 7. poziciju u današnjem polufinalu, dok predstavnika Finske, Karju, stavljaju na 1. mesto.


20.30 - Luke Black pokazao šta je dobio od Iraca pred polufinale u kom nastupa








Naš predstavnik je na Instagramu pokazao ogrlicu koju je dobio od predstavnika Irske, momaka iz grupe "Wild Youth". U pitanju je komad nakita sa priveskom zelene deteline, što je tradicionalni simbol pomenute zemlje.


19.40 - Hrvatska pada na kladionicama, pred polufinale zauzima 10. poziciju


Let 3, grupa koja ove godine predstavlja Hrvatsku na "Evroviziji" i koja godinama uživa popularnost i u Srbiji, pred početak prvog polufinala pala je na kladionicama. Po prognozama bili su deveti, da bi sada bili na 10. mestu, a da li će proći dalje znaćemo kroz koji sat.




18.45 - Evrovizija angažovala čuvenu glumicu, osvanuo video


Devetnaestogodišnja glumica Bela Remsej, koja se proslavila kroz serije "Igra prestola" (Game of Thrones) i "Poslednji od nas" (The Last of Us), snimila je video o "Evroviziji", koji je BBC, organizator ovogodišnjeg takmičenja, sada objavio na svom Tviter nalogu.

Ona je u klipu pričala o popularnosti takmičenja, komentarima o istom na društvenim mrežama, te zabavi koju "Evrovizija" donosi stotinama miliona gledalaca svake godine.








18.05 - Ovo je spisak zemalja koje nastupaju u prvoj polufinalnoj večeri:


1. Norveška – Alessandra . Queen of Kings

2. Malta – The Busker – Dance (Our Own Party)

3. Srbija – Luke Black – Samo Mi Se Spava

4. Letonija – Sudden Lights – Aijā

5. Portugal – Mimicat – Ai Coração

6. Irska – Wild Youth – We Are One

7. Hrvatska – Let 3 – Mama ŠČ!

8. Švajcarska – Remo Forrer – Watergun

9. Izrael – Noa Kirel – Unicorn

10. Moldavija – Pasha Parfeni – Soarele şi Luna

11. Švedska – Loreen – Tattoo

12. Azerbejdžan – TuralTuranX – Tell Me More

13. Češka – Vesna – My Sister’s Crown

14. Holandija – Mia Nicolai & Dion Cooper – Burning Daylight

15. Finska – Käärijä – Cha Cha Cha




17.45 - Prenos Evrovizije uživo na RTS 3



RTS je obavestio gledaoce, da će, isključivo zbog unapred potpisanih ugovornih obaveza sa EBU - Evropskom radiodifuznom unijom, u utorak 9. maja (prvo polufinale) i četvrtak 11.maja (drugo polufinale) od 21 čas, RTS 3 prenositi takmičenja za "Pesmu Evrovizije", što možete pročitati u odvojenom linku.

Delegacija Srbije u Liverpulu deli žalost sa porodicama tragično nastradalih u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu i u okolini Mladenovca i Smedereva, kao i sa svim građanima naše zemlje.

17.20 - Spesijalna emisija na BLIC TV: Pratite iz minuta u minut Evroviziju 2023


Specijalna emisija povodom najvećeg muzičkog takmičenja u Evropi, koju možete gledati večeras na "Blic TV" od 20:50h na kanalu 115, osvrnuće se na prethodne predstavnike, najzanimljivije trenutke u vezi "Evrovizije", a donosi i najsvežije informacije i detalje iz Liverpula.

Kroz tri sata živog programa vodiće vas Sofija Spasojević, a prvo polufinalno veče naša ekipa pratiće u društvu specijalnih gostiju u studiju. Bivši srpski predstavnici na "Evroviziji" pričaće o svojim iskustvima na ovom muzičkom takmičenju, a tu će biti i specijalnih uključenja sa više lokacija, te prognoza analitičara.

U emisiji vam takođe predstavljamo Luku iz potpuno drugačijeg ugla - vodimo vas u njegov rodni grad, a o njemu pričaju njegove komšije i nastavnici.


17.10 - Srpska delegacija odala počast svim žrtvama masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar"


Predstavnik Srbije na ovogodišnjem takmičenju za "Evroviziju", Luke Black, poslao snažnu poruku podrške na otvaranju povodom tragedije koja se dogodila u našoj zemlji.

Naime, Luke je imao crni flor na košulji, dok je ostatak njegove ekipe nosio crna odela.

- Sve naše misli su sa svima onima koji su tom tragedijom pogođeni - rekao je srpski predstavnik na "Evroviziji".







16.55 - Kraljici Kamili se najviše sviđa scenografija iz Srbije


Britanski kralj Čarls sa suprugom, kraljicom pratiljom Kamilom, svečano je otvorio "Evroviziju" u Liverpulu.


Njih dvoje su predstavili velelepnu scenu, nakon čega su obišli dvoranu, a izvršni producent takmičenja je na Tviteru objavio da se kraljici Kamili najviše dopala scenografija predstavnika Srbije, Luke Blacka.

– Ne mogu da verujem da je kraljevska porodica videla moju scenografiju. Drago mi je zbog komplimenata, moj tim i ja smo puno radili na tome, sa puno stresa i puno zadovoljstva. Kraljica Kamila ima ukusa - rekao je za Blic ovim povodom.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Blic

Povezane vesti:


>