Svet

Region

Film Mala sirena stiže na bioskopska platna! (VIDEO)

Film "Mala sirena" stiže na bioskopska platna 25 maja! Uoči bioskopskog početka podsećamo se ko su glavni likovi koje je istaknuti holivudski studio nacrtao 1989. godine.

Film Mala sirena stiže na bioskopska platna! (VIDEO) Foto: Promo

Podsetimo se ko su Flander, Ursula, Skatl, princ Erik ali i kralj Triton koga u prvom igranom filmu "Mala sirena" tumači jedan od najpopularnijih holivudskih glumaca današnjice, dobitnik nagrade Oskar Havijer Bardem 


 
Uoči bioskopskog početka Diznijeve "Male sirene", 25. maja, podsećamo se ko su glavni likovi koje je istaknuti holivudski studio nacrtao 1989. godine po ideji priče danskog pisca bajki Hansa Kristijana Andersena, a koje je reditelj Rob Maršal oživeo u novom istoimenom filmu.

“Mala sirena” je poznata priča o Arijel, prelepoj i temperamentnoj mladoj sireni koja žudi za avanturom. Najmlađa ćerka kralja Tritona je ujedno i najneposlušnija sirena koja je fascinirana svetom iznad mora. Sirenama je zabranjeno da komuniciraju sa ljudima, ali Arijel odlučuje da prati svoje srce i iznenada se zaljubljuje u Erika, princa čiji brod tone i čiji život spašava upravo ona. Odlučuje da preda svoj nadmoćan glas u zamenu za ljudske noge i prvi put bez peraja posećuje svet iznad mora.  

Najbolji pirjatelj male sirene je Flander, tropska riba jarkih boja koji iako dečački detinjast, veoma je šarmantan. Ipak, mira joj najmanje daje kraba Sebastijan koji je konstantno prati. Crveni rak sa Jamajčanskim akcentom koji je "Under the Sea" pesmu učionio vanvremenskom, najčešće služi kao obezneđenje kralja Tritona i čuvar sirene, Sebastijan je ujedno i kompozitor i predvodnik kraljevog orkestra.

Upravo jedan od galvnih likova je pomenuti kralj Atlantika, moćni Triton koga je u filmskoj verziji Male sirene otelotvorio jedan od najpoznatijih holivudskih glumaca, dobitnik nagarde Oskar Havijer Bardem. 


Prema grčkoj mitologiji Triton je sin Posejdonov, u Maloj sireni vladar sveta okeana i otac sedam prelepih ćerki. Iako možda deluje da je strog i nepopustljiv, svojim ćerkama želi sve najbolje. Devojci punoj života, maloj Arijel Triton brani da bude svoja i radoznala.

I portiv volje oca, Arijel upoznaje poletnog mladića koji poput nje želi nešto više od života, Princ Erik je neustrašivi avanturista. U najnovije filmu reditelja Roba Maršala Erik plovi svetom u potrazi za blagom, ali sputavaju gapritisci majčine moći.Iako žarko želi da se domogne sveta ljudi, Arijel ipak ne poznaje okruženje u koje stiže zamenom svog glasa za ljudske noge. Pričljivi galeb Skatl predstavlja sebe kao eksperta za sva ljudska pitanja na koji se Arijel oslanja za izvor informacija.
   
Jedan od najpoznatijih animiranih zlikovaca nastao je upravo u ovoj Diznijevoj avanturi. Zla i osvetoljubiva Ursula je polu žena polu hobotnica i veštica mora. U ratu je sa kraljem Tritonom i jedina želja joj da sama vlada okeanom. Zbog nje dolazi do sukoba između ljudi i morskih bića.

Film "Mala sirena" sinhronizovan je na srpski jezik, a u bioskopima će se naći i u sinhronizovanoj i originalnoj verziji.  

Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>