Zdravlje

Ljubav

Hrana može da vam vrati mladoliki izgled!

Da li ste znali da hrana može da vam vrati mladoliki izgled?! Istina je, do pozitivnih rezultata se dolazi uz pomoć određene hrane i dovoljno sati sna!

Hrana može da vam vrati mladoliki izgled! Svet Plus





Količina kolagena u koži je odgovorna za mladoliki izgled, a on sa godinama nestaje. Nakon 40. godine drastično počne da opada, a spoljašnji faktori i naše ophođenje prema telu dodatno ubrzavaju taj proces. Da li znate šta sve podstiče ubrzanu razgranju kolagena?


Da li znate šta sve podstiče ubrzanu razgranju kolagena?

– Stres

– Dijete i manjak kilograma

– Sunce




Sve su ovo štetne stvari koje je potrebno izbegavati u što većoj meri. Dobra vest je da postoji način da se on povrati i podstakne njegova proizvodnja, tvrdi dermatolog Marija Firman.


Do pozitivnih rezultata se dolazi uz pomoć:



Vitamin C

Jedno od najboljih jedinjenja koje podstiče proizvodnju kolagena. Bez njegovog učešća, sinteza ovog proteina je generalno nemoguća. Trudite se da koristite kreme koje ga sadrže ili konzumirate u obliku vitamina.

Amino kiseline

Prolin, lizin, glicin su temelji za izgradnju kolagena u telu. U ovim namirnicama ih možete pronaći:






SUPA OD KOSTIJU
Ona zapravo ne podstiče proizvodnju kolagena nego sadrži bioaktivni oblik kolagena koji vaše telo može odmah da iskoristi. Supa od pilećih i ćurećih kostiju sadrži kolagen tipa II koji podržava zdravlje zglobova, a supa od goveđih kostiju sadrži kolegen tipa I koji održava zdravlje kože.

Losos

Prepun je minerala odgovornih za proizvodnju kolagena, kao što je cink. Takođe sadrži puno omega-3 masnih kiselina koje pomažu u održavanju vlažnosti kože.

JAJA
Slično kao supa od kostiju, jaja takođe sadrže kolagen, u žumancima. U jajima ima i puno sumpora koji je važan za detoksikaciju jetre i proizvodnju kolagena. To omogućuje da toksini koji uništavaju kolagen budu uklonjeni iz tela.

Bobičasto voće
Brusnice, kupine, jagode i maline sadrže elagičnu kiselinu koja pomaže u zaštiti kože od oštećenja izazvanih UV-zračenjem, izdravu količinu vitamina C.

DOVOLJNO SATI SNA
Upravo problemi sa spavanjem tokom godina postaju jedan od glavnih uzroka ubrzanog starenja kože i tela u celini. Ukoliko ne spavate dovoljno sati, koža gubi sposobnost da se obnavlja i ponovo pokrene taj sistem.
 

Kosa je ukras svake žene, a ovo su tri načina da ona zaista bude bujna i lepa!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/still

Povezane vesti:


>