Recepti

Ljubav

Beli kolač! Predivna poslastica! (RECEPT)

Beli kolač! Predivna poslastica od bele čokolade i kondenzovanog mleka! Ukus je prosto božanstven, a pravi se za par minuta.

Beli kolač! Predivna poslastica! (RECEPT) Screenshoot/Youtube




Potrebno za beli kolač:

350 g (grama ne mililitara) zaslađenog kondenzovanog mleka 
540 g kvalitetne bele čokolade za kolače, iseckane vrlo sitno ili tanko (ne može čokolada tipa Milka i slično, mora da bude kvalitetna za kolače)
120 g suvih brusnica
1 kašičica kore pomorandže
90 g neslanih pistaća, iseckanih na veće i manje komade



Priprema:


Na srednjoj temperaturi zagrejati zaslađeno kondenzovano mleko da bude vruće, ali ne sme da provri. Mešati povremeno da ne zagori.

Kad bude vruće, skloniti sa ringle pa postepeno dodati iseckanu belu čokoladu, mešajući između svakog dodavanja. Kad smesa postane glatka i sva čokolada istopljena, dodati brusnicu, koru pomorandže i iseckane pistaće. 

Sve dobro promešati pa usuti u pleh (veličine 20 x 20 cm) obložen pek papirom ili u silikonske modle po želji, pritisnuti dobro špatulom ili kašikom i poravnati. Ostaviti u frižider na oko sat vremena dok se smesa lepo ne stegne.

Nemojte da vas brine ako deluje masno, to je samo kakao maslac koji se izdvaja iz bele čokolade kad se previše zagreje od mešanja. Ali čim se stavi u frižider to se odmah stegne i nestane. Samo deo bele čokolade, ništa više.

Izvaditi iz frižidera pa iseći nožem na željene oblike. Ako je smesa previše tvrda, samo ostaviti na sobnoj temperaturi 15 minuta pa seći onda.

Ova poslastica se seče na male komade pa se od ove smese dobije oko 38-40 komada.

Držati u frižideru.

Prijatno!





Viber

Autor: O.J
Izvor: Neodoljivi ukusi

Povezane vesti:


>