Ostalo

Sme�no

Zapušen vam je odvod! Rešenje je tako lako i to uz pomoć kreme!

Zapušen vam je odvod! Rešenje je tako lako i to uz pomoć kreme za depilaciju! Ovo vam verovatno nikada ne bi palo na pamet...

Zapušen vam je odvod! Rešenje je tako lako i to uz pomoć kreme! Screenshoot/Youtube
Većina odvoda začepi se usled jestivog ulja i masnoće, ali u kupatilu su često vlasi te koje uzrokuju začepljenje. Ostaci sapuna takođe mogu da uzrokuju blokadu, koju treba otkloniti čim se uoči. 

Postoji niz različitih načina za ciljano uklanjanje začepljenja, a najdelotvornije je uz pomoć kreme za depilaciju.

Jeftina depilaciona krema za uklanjanje dlačica čini čuda. Stavite veću količinu u odvod, ulijte vruću vodu i ostavite 15 minuta pre ispiranja. Otopiće sve dlake u cevima.


Obično krema za uklanjanje dlaka je nagriza, razgrađuje je i otapa. Međutim, ako postoji velika količina dlaka, ovaj trik možda neće uspeti, pa b trebalo da potražite drugu metodu, uključujući belo sirće i sodu bikarbonu.

Kristale sode ostavite u odvodu preko noći sa sirćetom i zatim ih prelijte kipućom vodom. Redovno uklanjanje dlaka iz odvoda može da pomogne u sprečavanju nakupljanja.

Ako nijedna od spomenutih metoda ne pomogne, pokušajte sami da očistite odvod. Najpre pronađite cev U profila, koja je prva ispod otvora za čep. Stavite kantu ispod i pažljivo odvrnite deo cevi, to je uobičajeno područje koje se često začepljuje.

Ako niste sigurni u to, angažujte stručnjaka kako biste izbegli moguću štetu.
 

Hrkanje i narodne metode koje pomažu da se rešite ove užasne navike! 

Viber

Autor: O.J
Izvor: k1info.rs


>