Ostalo

Sme�no

Da vam bele patike budu kao nove! Saznajte nekoliko trikova da ostanu bele!

Da vam bele patike budu kao nove potrebno je samo da znate nekoliko stvari! Saznajte nekoliko trikova da ostanu bele zauvek!

Da vam bele patike budu kao nove! Saznajte nekoliko trikova da ostanu bele! Peakpx


Bele patike su najlepše i najpraktičnije, idu uz sve i svima stoje lepo, ali su teške kada je održavanje u pitanju.

Morate da pazite i redovno ih čistite, a to je ono što vas često otera od njih.

Saznajte nekoliko trikova kako da budu večno bele.1. Nikada ih ne stavljajte u veš mašinu

Bele patike ne smete da perete u veš mašini jer se tako mogu nepovratno oštetiti. I bitna stvar je da ih ne smete sušiti u mašini za sušenje jer to može da im promeni oblik.


2. Čistači iz kuhinje

Sirće je savršeno za otklanjanje fleka na belim patikama. Umočite krpu u sirće i blago protrljajte patike, videćete da se odmah sijaju. Soda bikarbona u kombinaciji sa vodom i sirćetom je takođe idealno rešenje. Napravite pastu od ova tri sastojka i četkicom za zube očistite bele patike


3. Beli lak

Ovim možete na brzinu ukloniti ogrebotine i sitne fleke koje su nastale od nošenja, nije idealno rešenje, ali je efikasno.


4. Šampon


Ovo je savršeno rešenje protiv masnih mrlja ukoliko vam se slučajno dogode. Isto uzmite staru četkicu za zube i šamponom trljajte mesto gde je masna fleka. Videćete da će vaše patike vratiti stari sjaj.

Jedno od važnih pravila ukoliko nosite bele patike, jeste da ih nikako ne ostavljate na suncu i ne koristite jake izbeljivače na gumenom đonu, jer ga to može oštetiti.

Ruže i krompiri: Najednostavniji način sadnje! (VIDEO)


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/objektiv


>