Region

Svet

Region

GRU TU JE: Uskoro dokumentarac o legendi i pioniru repa u Srbiji! (VIDEO)

"Gru je tu" - dokumentarac  o legendi i pioniru repa u Srbiji uskoro će ugledati svetlost dana! Baš na Gruov rođendan, 8. marta, možete pogledati i trejler koji najavljuje samo delić onoga što vas čeka...

GRU TU JE: Uskoro dokumentarac o legendi i pioniru repa u Srbiji! (VIDEO) Screenshoot/Instagram




Posle snimanja više od 10 sati razgovora sa više od 40 sagovornika iz raznih sfera društva od muzike do sporta, spisak sagovornika je čak dodatno proširen i  sigurno će mnogi biti iznenađeni brojnim detaljima iz života i rada Dalibora Andonova Grua, koji je udario temelje repa u Srbiji i, mnogi su se u tome usaglasili - na prostorima cele bivše Jugoslavije iako se država već raspala.

Javnost će uskoro biti obaveštena o konačnom formatu "Gru tu je", za koji je dodatno vreme uloženo i u obradu arhivskog materijala. U filmu ćete zato videti i raritetne snimke koji su svedočanstvo i o tome kako je beogradska scena išla u korak sa svetom i u najgorim vremenima rata i sankcija.

- Sve što ćete videti, obuhvatiće biografiju, ali i celu jednu eru muzike, priču o duhu Beograda, rađanju rep kulture i razgranavanju scene koja je u najtežim vremenima mogla da parira mnogima na svetskom nivou, po izrazu, zvuku i porukama koje se šalju. Verujemo da će pojedini sagovornici biti iznenađenje mnogima i da će ovaj film zaokružiti Gru priču i zacementirati njegov status kao utemeljivača i "tate" repa.


Zahvalni smo svim sagovornicima i učesnicima na strpljenju i verujemo da će svi imati istu poruku kada sve pogledaju - "vredelo je čekati". I sami smo se iznenadili kada smo videli kakvi su se VHS snimci ipak pronašli na različitim stranama  - prašina sa njih je obrisana, pronašli su svoj put do digitalizacije i to će biti završni deo ove slagalice o Gruu
- kažu autori Bojan Vinulović i Rennè Miskolci.

Baš na Gruov rođendan, 8. marta, možete pogledati i trejler koji najavljuje samo delić onoga što vas čeka u "Gru tu je" dokumentarcu OVDE. 

Zapratite Instagram profil GRUTUJE i podržite ideje i akcije kako bi Daliborovo delo živelo zauvek!



 


Sad već tradicionalno na današnji dan na Kopaoniku u podne se okupljaju skijaši, borderi za memorijalni spust u Daliborovo ime, da ga pozdrave sa njegove omiljene staze i da se spuste još jednom za njega,  “sa njim”.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>