Recepti

Ljubav

Posna pica Stromboli! (RECEPT)

Toliko je aromatična i sočna da će se čak ljubitelji šnicli zaljubiti u nju! Posna pica Stromboli za sve one koji poste, a ostali mogu dodati kao punjenje šta god žele, po svom ukusu.

Posna pica Stromboli! (RECEPT) applehker






Potrebno za testo:

brašno - otprilike 400 g, belo
ulje - 2 supene kašike
voda - 220 ml
kvasac - 2 kašičice, suvi
med - 1 supena kašika
so - 1 kašičica



Potreno za nadev:


pečurke - 200 g
paprike - 2 komada, zelene
masline - 10 komada, očišćene od koštica
tikvice - 1 komad
šargarepe - 1 komad
ulje - 2 supene kašike



Potrebno za sos:

luk - 1 mala glavica
beli luk - 2 čena
paradajz - 400 g (konzerva, oljušten i naseckan na kockice)
bosiljak - 1 kašičica, suvi
origano - 1 kašičica, suvi
šećer - 1/2 kašičice
so - 1/2 kašičice
ulje - 2 supene kašike





Priprema pice  Stromboli:

Umesite testo za picu tako što istopite kvasac i med u delu blago tople vode. Pospite sa malo brašna i ostavite na otprilike 15 minuta da nadođe. Prosejte brašno sa solju.

Napravite udubljenje i u njega sipajte nadošli kvasac, ulje i ostalu vodu. Umesite meko testo. Po potrebi dodajte još malo brašna. Posudu namažite uljem i stavite testo u nju. Pokrijte krpom i ostavite na otprilike sat vremena da udvostruči svoju zapreminu.

Napravite paradajz sos, tako što isečete luk i beli luk sitno. Zagrejte ulje u tiganju na ringli na umerenoj temperaturi. Propržite luk i beli luk na otprilike 3 minute dok ne omekša i dodajte paradajz u kockicama. Začinite origanom, bosiljkom, šećerom i solju. Izmešajte, smanjite jačinu vatre i ostavite sos da se krčka otprilike 20 minuta dok se ne redukuje. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.

U međuvremenu naseckajte tikvicu, paprike i šargarepu na sitne kockice. Naseckajte pečurke i masline na tanke kriškice.

Zagrejte ulje u tiganju na ringli na umerenoj temperaturi. Propržite naseckane šargarepe, paprike i tikvice na otprilike 10 minuta. Dodajte pečurke i dobro izmešajte. Kuvajte još otprilike 10 minuta periodično mešajući. Skinite sa vatre i dodajte masline. Ostavite da se ohladi.

Podelite testo za zatvorenu picu na dva jednaka dela. Razvijte jedan deo u tanku koru na nabrašnjenoj površini u oblik pravougaonika. Namažite paradajz sosom i odozgo pospite polovinom nadeva od povrća.

Ravnomerno rasporedite. Uvijte u rolat i ostavit eu tepsiju obloženu papirom za pečenje. Ponovoite sa drugim delom testa. Ostavite da ponovo nadođe na otprilike 20 minuta.

Ispecite vegetarijansku picu u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C na otprilike 40 minuta.

Neizostavno probajte posnu picu Stromboli! Ostale posne recepre možete pronaći OVDE.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Bonapeti

Povezane vesti:


>