Zdravlje

Ljubav

Neverovatne koristi ulja crnog kumina! Ubija ćelije raka!

Neverovatne koristi ulja crnog kumina! Nažalost, savremena medicina često ne prepoznaje alternativne terapije.  Ovo ulje ubija ćelije raka, korisno je i u radioterapiji...

Neverovatne koristi ulja crnog kumina! Ubija ćelije raka! Screenshoot/Youtube





Proces naučnog priznavanja efikasnosti lekovitih biljaka od strane lekara napreduje skokovima. Nije vredno objašnjavati zašto se to dešava. Mnogo je lakše pustiti super novi lek bez razgovora o nežnijim i ne manje efikasnim metodama lečenja tela.

Nedavne studije pokazuju da crni kumin ima sposobnost da inhibira ćelije raka. Ulje i ekstrakt semena timohinona moćni su u borbi protiv raka jetre, melanoma, limfoma, grlića materice, pankreasa, dojke, želuca, prostate, debelog creva i raka mozga.



Ulje crnog kumina se koristi vekovima za lečenje raka.

Prema dve studije iz Kine i Saudijske Arabije, ulje se vekovima koristilo u tradicionalnoj medicini za lečenje raka. Pored toga, postoje dokazi da ovaj proizvod može pomoći kod dijabetesa, kardiovaskularnih problema i bolesti bubrega.

Istraživanja pokazuju da timohinon ima antioksidativna svojstva i jača imunitet. Jedno je jasno: ulje crnog kumina izaziva apoptozu u ćelijama raka i ne utiče na imunitet. Ali, nažalost, savremena medicina to tek nedavno prepoznaje.





 



Ulje crnog semena je korisno u radioterapiji


Indijski naučnici su otkrili da mnogi pacijenti doživljavaju ozbiljne neželjene efekte tokom i nakon zračenja. Prve studije su, naravno, sprovedene na laboratorijskim miševima. Postojala je jedna grupa normalnih, zdravih miševa i druga grupa miševa sa tumorima.

Ekstrakt crnog kumina (100 mg po kg telesne težine) je dat miševima pre zračenja. Kumin je uspeo da zaštiti slezinu, jetru, mozak i creva miševa od štetnog dejstva zračenja na obe grupe. Naučnici su na ovaj način potvrdili zaštitni efekat crnog kumina na izlaganje zračenju obolelih od raka.





Ulje crnog kumina ubija ćelije raka pluća

Prema naučnicima iz Saudijske Arabije, antioksidativna, antiinflamatorna i antibakterijska svojstva crnog kumina poznata su odavno. U laboratorijskim uslovima dokazali su aktivnost ulja crnog kumina protiv raka.

U laboratoriji, ćelije raka su izložene 0, 01 ml ulja i 1 ml ekstrakta, nakon čega je procenjena vitalnost ćelija. Kao rezultat delovanja ekstrakta i ulja, smanjuje se broj živih ćelija raka i menja se njihova ćelijska morfologija. Štaviše, stopa ćelijske smrti se povećavala sa većom koncentracijom ulja ili ekstrakta. Ćelije se smanjuju u veličini i gube normalan izgled.




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Bonapeti

Povezane vesti:


>