Zdravlje

Ljubav

Izbacite mokraćnu kiselinu iz tela! Tri narodna leka za giht!

Izbacite mokraćnu kiselinu iz tela! U nastavku su tri narodna leka za giht! Provereno delujuju ali ne zaboravite da pijete što više vode. Dobro je konzumirati i prirodne sokove, ali i biljne čajeve.

Izbacite mokraćnu kiselinu iz tela! Tri narodna leka za giht! Screenshoot/Youtube

Nakupljanje mokraćne kiseline može prouzrokovati bol u zglobovima, pa čak i giht.


Kada bubrezi ne rade dobro svoj posao i ne mogu da uklone svu mokraćnu kiselinu iz organizma, ona se kristalizujme i taloži oko zglobova. To dovodi do početka upalnog procesa.


Kako ukloniti mokraćnu kiselinu iz tela?

Osobe koje imaju višak mokraćne kiseline u telu, moraju promeniti način ishrane. 

Hrana mora biti bazirana na svežem voću i povrću. Morski plodovi, meso, alkohol i prerađeni šećeri dovode do povećanja mokraćne kiseline u telu.
Ne zaboravite da pijete što više vode. Dobro je konzumirati i prirodne sokove, ali i biljne čajeve.Ovo su najefikasniji lekovi za uklanjanje mokraćne kiseline iz tela:Soda bikarbona

Pomešajte pola kašičice sode bikarbone i čašu vode. Popijte ovo jednom dnevno. Ako imate giht, pijte jednu celu kašičicu sode bikarbone rastvorene u čaši sveže vode.

 

Anđela Đuričić kao tinejdžerka! Urađene usne i drugačiji nos!
Limunada

Limunada alkalizuje organizam i pomaže pri izbegavanju mnogih zdravstvenih problema, uključujući giht. Svako jutro na prazan želudac, pre doručka popijte 200 ml tople vode, pomešane sa sokom od pola limuna.Jabukovo sirće

Jabukovo sirće deluje slično kao limunada. Pomaže pri stvaranju alkalnog okruženja u telu. Razblažite kašiku sirćeta u 200 ml vode i pijte 2 puta dnevno, jednu čašu pre ručka, a drugu pre večere, piše “Stil“.

Namirnice koje uklanjaju višak mokraćne kiseline:

Kurkuma

Ananas

Semenke lana

 

Menopauza: Kurkuma sprečava depresiju, znojenje infekciju...

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/still

Povezane vesti:


>