Zdravlje

Ljubav

Dijeta za srce i krvne sudove! Kardiolog preporučuje dva ulja!

Dijeta za srce i krvne sudove! Kardiolog Anna Korenevič preporučuje dva ulja koja su višestruko bolja od maslinovog ulja. 

Dijeta za srce i krvne sudove! Kardiolog preporučuje dva ulja! Svet Plus

Dostupna su biljna ulja koja ne samo da nisu inferiorna od reklamiranog maslinovog ulja, već su višestruko bolja od njega, pomažući u čišćenju krvnih sudova. O tome govori ruski doktor-kardiolog Anna Korenevič.

„U čemu je suština dijete za srce i krvne sudove? Ima puno omega-3 masnih kiselina. Postoje tradicionalni ruski proizvodi koji sadrže ogromnu količinu omega-3. Ulje konoplje, pre svega. Ukusno i ne skupo kao maslinovo ulje.“

Laneno ulje, na primer, sadrži još više masnih kiselina, ali ga ne vole svi po ukusu, bolje ga je koristiti, na primer, za pečenje. Međutim, ovo ulje sadrži 15 puta više omega-3 nego maslinovog ulja“, rekla je Ana Korenevič.

Prema njenim rečima, da bi krvni sudovi ostali „čisti“ dugi niz godina, potrebno je što pre preispitati ishranu.

„Kada se sudovi „začepe“, problem će morati da se rešava hirurški, pijući mnogo tableta koje nisu najkorisnije za organizam u celini“, naglasio je kardiolog.

Ranije su kardiolozi upozoravali da se nedostatak omega-3 masnih kiselina u organizmu može uporediti sa pušenjem za koje su potrebne četiri godine života. Istovremeno, nedostatak omega-3 skraćuje život za pet godina.

Nizak nivo omega-3 je povezan sa srčanim oboljenjima, Alchajmerovom bolešću, problemima sa vidom i drugim bolestima.

 

Noćna nega kože lica: Vazelin za efekat botoksa!

Viber

Autor: O.J
Izvor: webtribune

Povezane vesti:


>