Region

Svet

Region

Jovana Stojiljković: Puno mi je srce što smo uspeli da snimimo Veru!

Glavna glumica Jovana Stojiljković kaže da će u poslednjim epizodama biti zanimljivo... Puno mi je srce što smo uspeli da snimimo Veru!

Jovana Stojiljković: Puno mi je srce što smo uspeli da snimimo Veru! Screenshoot/Instagram






Još dve epizode dele nas do kraja serije „Vera“, a glavna glumica Jovana Stojiljković kaže da će u poslednjim epizodama biti zanimljivo videti kako se Vera dovijala i njen kraj, odnosno kako je stradala.

 

Serija Vera epizoda 9: Mučan zadatak! (VIDEO)



„Dok sam snimala film razmišljala sam o 10 epizoda serije. Mislim da se tu najbolje oseća punoća njenog lika i odnosa koji nju čine takvom kakva jeste. Srećna sam što je emitovanje serije počelo ubrzo nakon bioskopskih projekcija filma, jer gledaoci sada mogu da dobiju tu kompletnu sliku ko je bila Vera Pešić“, istakla je Jovana Stojiljković, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.


Priznaje da pre dobijanja uloge nije znala o Veri Pešić, ali se tokom kastinga detaljnije upoznala sa njenim životom, a potom sa scenaristom i rediteljem Nedeljkom Kovačićem pričala o tome gde je on sve pronašao ispiraciju, šta je istina a šta umetnička sloboda.


„Sa rediteljem sam se dogovorila da ovo sve što mi pravimo, nije nešto dokumentarno, niti ulazimo u to polje gde će bilo ko ličiti na te junake koji su postojali u istoriji, tako da sam imala dovoljno slobode da pustim mašti na volju, scenario je bio dobar i imala sam materijal da sam mogla da se razmaštam“.



„Sve to mi je bilo jako inspirativno i ponosna sam što smo o jednoj osobi o kojoj se malo zna napravili jedan filmski i serijski testament“, istakla je glumica na kraju gostovanja.
 

Vera Pešić: Srpska Mata Hari! Mit ili realnost! (VIDEO)

Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 


Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/rts

Povezane vesti:


>