Region

Svet

Evrovizija: Nada Ordagić najmlađa učesnica sa pesmom - Moj prvi ožiljak na duši!

Nada Ordagić je najmlađa učesnica ovogodišnjeg takmičenja "Pesma za Evroviziju" sa numerom "Moj prvi ožiljak na duši".

Evrovizija: Nada Ordagić najmlađa učesnica sa pesmom - Moj prvi ožiljak na duši! Foto: Miodrag Miša Obradović





Manje od mesec dana deli nas do prvog i drugog polufinala ovogodišnje Pesme za Evroviziju na kojima će se 32 kompozicije domaćih autora takmičiti za titulu najbolje, koja će predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije 2023 u Liverpulu.

Pažnju publike i medija najviše je privukla sedamnaestogodišnja Nađa Ordagić iz Sremske Mitrovice, koja se numerom “Moj prvi ožiljak na duši” poznate kompozitorke Kristine Kovač i Britanca Tima Gosdena takmiči u prvom polufinalu 1.marta pod rednim brojem 3.

Do saradnje između Nađe i tandema Kovač/Gosden došlo je nakon što se Nađa prijavila na Kristinin konkurs na Facebooku u kojem je pozvala mlade i neafirmisane izvođače koji bi želeli da učestvuju na Pesmi za Evroviziju da joj se jave. Nađa je poslala svoj demo snimak – izvedbu numere Olivije Rodrigo i odmah zadovoljila visoke kriterijume Kristine i Tima. Specijalno za nju i njen glas, u novembru prošle godine u Norviču napisali su pesmu “Moj prvi ožiljak na duši”:







Nadja ima 17 godina, ide u 3. razred Srednje muzičke škole i bavi se pevanjem i sviranjem otkako zna za sebe - retko se može videti bez svoje akustične gitare, a uz to svira i klavir.

Prva iskustva na sceni su joj dečiji festivali na kojima je kao devojčica često bivala nagrađivana, a nadalje je sa ekipom muzičkog centra “Vivak" u svom rodnom gradu bila učesnik raznih mjuzikala i koncerata, što kao deo hora, što kao solista.

Nađa ima širok muzički ukus - glavni kriterijum joj je da muzika koju sluša bude kvalitetna, a da li je domaća ili strana, pop, rok, indie, etno, gospel ili duhovna, nije joj previše važno.

Prirodna i nasmejana, već je pobrala simpatije fanova i hrabro odgovorila na sve zahteve tima vrhunskih profesionalaca koji joj pomaže da se što bolje pripremi za ovo prestižno takmičenje.





 

Hit frizure za 2023. godinu! Jedna je rešenje za tanku kosu!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>